Бебе, родено през февруари – любов на 12-а степен

| от Mamamia |


Най-краткият, най-студеният, най-влюбеният – много описания са свързани с месец февруари. Но едно е ясно – ако очаквате или вече имате малко човече, родено през някой от 29-те дни на зимния месец (защото 2024-та е високосна!) – ви очакват куп изненади.

Тъй като февруарските бебета се подвизават под астрологичния знак на нестандартния Водолей, а родените след 19 февруари са под влиянието на емоционалните Риби – неочакваното ще взема превес.

Водолейските февруарски бебета е много вероятно да се отличават с висока интелигентност и схватливост, желание за независимост и изява, но и известна ексцентричност. Ще са комуникативни, мечтателни, но е възможно и да бъдат бунтари и трудни характерчета, особено като тодлъри между 1 и 3 години.

Хората, родени в знака на февруарските Риби е възможно да бъдат по-спокойни и леки за общуване, да са топли, мили, симпатични и заредени с добрина и емпатия. Но понеже характерът на вашето февруарско бебенце в голяма степен ще бъде непредвидим и подвластен на емоции и влияния, като превес ще взема ту крайно емоционалното, ту студеното и рационалното – за вас като родители ще остане загадка до много късно какво и кога да очаквате от малкото чудо.

Ето още малко интересни факти за всяко бебе, родено през февруари:

Късметлийското цвете на февруарските човечета е нежната виолетка.

Тя е символ на добродетелността, целенасочеността, скромността и вярността – най-желателните качества за всеки човек, роден през този къс и студен месец. В природата виолетките са в няколко разцветки – синьо, бяло или лилаво. Но понеже лилавото е цветът, който се асоциира най-добре с този зимен месец, то

и щастливият камък за родените през февруари е полускъпоценният аметист.

За него е известно, че излъчва светлина през кварцовите си кристали в изключителен полупрозрачен виолетов цвят.

Камъкът символизира смирението (добро качество, което да развиват понякога демонстриращите прекомерно самочувствие февруарски чеда), спокойствието, любовта. В някои култури се приема, че този камък има защитни функции. Името на аметиста произхожда от гръцката дума „aμέθυστος“ (аметистос) – „неопиянен“ и според информация в българската част на Уикипедия, в древността се смятало, че носещите аметисти не могат да се напият.

Късметлийското число на хората, родени през февруари е 2, понеже това е вторият месец на годината.

Допълнително – за родените под знака на Водолея през февруари – числото е 11. То им носи щастие и любов и се вярва, че ще им помогне да осъществят амбициите и мечтите си. За родените под знака на Риби през февруари, късметлийското число е 7 – въплъщение на интуицията и силата.

Най-често родените през февруари избират професии в артистичната сфера.

Поне така твърди британско изследване, което прави връзка между рождения месец и кариерата. Така че, майки, отсега отваряйте широко вратите за изкуствата пред февруарските бебенца.

Едно от ценните качества изобщо на хората, родени през февруари, е хладнокръвието.

Има изследване, според което бебетата, родени през зимата, са по-малко раздразнителни от онези, родени през други сезони. Това се дължи на наличието на повече серотонин и допамин в мозъка, отколкото при летните бебета.

Февруари е месецът на знаменитостите.

Друго проучване установява, че най-много известни личности са родени под знака на Водолея през февруари, много повече, отколкото под други зодиакални знаци. Четирима от известните президента на САЩ са родени през този месец: Джордж Вашингтон (22 февруари 1732), Абрахам Линкълн (12 февруари 1809), Уилям Хенри Харисън (9 февруари 1773) и Роналд Рейгън (6 февруари 1911).

Сред новаторите, родени през февруари, се отличават имената на Галилейо Галилей (15 февруари 1564), Томас Едисън (11 февруари 1846), основателят на Apple Стив Джобс (24 февруари 1955).

Февруари е роден месец и на съвременни знаменитости като Рианна, Шакира, Крис Рок, Дрю Баримор, Дженифър Анистън, Джон Траволта, Парис Хилтън, Джони Кеш, Елизабет Тейлър, Майкъл Джордан и много други.

И нещо повече: макар и най-кратък, февруари е единственият месец с допълнителен ден.

Става дума за 29 февруари, който съществува в календара единствено през 4 години – на високосна година. Ако дете се появи през този ден, това от най-древни времена се приема за чисто знамение и голям късмет.

През 2024 година имаме отново шанс това да се случи, така че бъдещи майки, ако терминът ви е около тази дата – радвайте се и се надявайте!

Вижте още:

Януарските бебета – малки шефчета, родени с късмет

Бебетата, родени през март, са забележителни. Ето с какво

Великолепно е да имаш априлско бебе: ето защо

Майските бебета са специални, подгответе се с усмивка и търпение

Капризни, сладки, емоционални – юнските бебета ще ви „скрият шапката“

Очаквате юлско бебе? Ето какво трябва да знаете

Имате бебе, родено през август? Щастливци!

Бебетата, родени през септември, са най-добрите. Ето защо

Октомврийските бебета са чудесни: ето защо

Бебета, родени през ноември, са безценни. Ето защо

Декемврийско бебе на хоризонта: време е за празнична радост