Капризни, сладки, емоционални – юнските бебета ще ви „скрият шапката“

| от Mamamia |


Тъкмо сте родили или всеки момент очаквате да родите юнско бебе? Радвайте се – очакват ви прекрасни летни месеци, изпълнени с емоции и вълнения, в които с удивление ще откривате особените черти на малкия човек, дошъл на този свят през шестия месец от годината.

Юнското бебе ще има собствен характер, с който ще ви изненадва по безкрайно много начини. Чисто биологично, раждането през юни има ред плюсове – месецът е топъл, но без да е много горещ, което определено прави последните дни на бремеността по-поносими.

Известно е и че децата, прекарали в корема последните месеци в по-топло време и прекарали първите месеци след раждането на открито през лятото, се отличават с генерално по-добро общо здраве, отколкото децата, родени през зимата. Според учените това се дължи на по-голямото излагане на слънчева светлина – и съответно по-високи нива на витамин D, което води до по-добро цялостно физическо състояние. Също така, според изследвания на Кеймбридж, родените през летните месеци бебета са по-високи, отколкото родените през студените месеци.

Вероятно познавате хора, родени през юни, и вече знаете, че те могат да бъдат харизматични, но и прикрити, чаровни, но и капризни, креативни, но непредсказуеми, с лидерски качества, но и нерешителни. А ето и още интересни факти за юнските бебета:

Те ще носят несигурността на Близнаците или чувствителността на Рака

Според астрологията през юни се раждат хора под знака на Близнаци (до 21 юни включително) или под този на Рак (от 22 юни нататък). Близнаците са колеблив знак, който често вижда и двете страни в спора, затова и трудно заема категорични позиции. Този зодиакален знак има силен афинитет към лукса и хубавите неща, а хората, родени под него, създават впечатление на щедри и добронамерени. Родените през юни под знака на Рак пък имат силна интуиция, движат се по собствени правила и не могат лесно да бъдат управлявани.

Цветето е роза, разбира се

Късметлийското цвете захората, родени през юни, е розата. Тя изразява качества като любов, благодарност, признателност.

Чистотата на перлата и блясъка на Александрита

Бижута от естествени перли или с редкия и скъп камък Александритносят късмет на родените през месец юни. И перлите, и Александритът са уникални и със силно изразена персоналност.

Цветове

Светлосиньото и бялото се приемат за късметлийски цветове за родните през юни, но подходящ цвят е и жълтото.

Те са оптимисти и щастливци

Както е известно, месецът на раждане определя и настройката към живота. Според изследване, бебетата, родени през пролетта и лятото са по-малко склонни към сезонни депресивни състояния и тъга и ще израстнат като хора, които търсят позитивите в живота.

…И все пак са малко зле с координацията

Едно от слабите места на родените през юни обаче е координацията, което е лоша новина за онези, които искат да постигнат големи спортни успехи. Разбира се, това обобщение съвсем не важи за всички, родени през юни, и има множество шампиони в различни спортни дисциплини, доказали това (например футболната звезда на „Барселона“ Лионел Меси е роден на 24 юни).

Пълни с идеи, въображение и креативност

Юнските хора са известни с любопитството си към света, което им дава доста широк мироглед.Под влиянието на знака на Рака, те могат да бъдат пълни с креативни и артистични идеи. Влиянието на Близнаците от друга страна ги прави разсъдливи, подредени в мисълта и донякъде рационални. Неслучайно

значителен брой Нобелови лауреати са родени през юни

Статистиката показва, че сред родените през юни има най-голям брой носители на най-престижните награди в света в различни области. Това се дължи както на големите заложби на тези пролетни хора, така и на тяхното умение да се представят добре в обществото. Да не забравяме и късмета – често юнските хора са сред най-големите късметлии.

Президенти и премиери

Именно късмета, както и дипломатичността, умението да отстояват себе си и да се представят добре понякога поднася на родените през юни най-големия подарък: властта. В съвременния свят е пълно с лидери, родени през юни: бившия президент на САЩ Джордж Буш е роден на 12 юни. Настоящият – Доналд Тръмп, е роден на 14 юни. На същия ден, но 20 години по-рано, е роден и аржентинският революционер Че Гевара.
Китайският президент Си Дзинпин празнува рожден ден на 15 юни. Българският министър председател Бойко Борисов – на 13 юни. Бившият лидер на Либия Муамар Кадафи беше роден на 7 юни, a британският министър-председател Борис Джонсън празнува рожден ден на 19 юни.

Деца с променливи настроения

Още като деца, родените през юни ще проявят своя капризен и променлив характер. Непредвидими, склонни на неочаквани промени в настроението, егоцентрични и упорити, те могат да бъдат и доста трудни. Според изследванията, променливият нрав със скокове в настроението е по-характерен за летните бебета, отколкото за родените през есента и зимата.

Общителни бебета

Родените през юни бебета, ще бъдат по-скоро екстровертни. Емпатични и любвеобилни, те ще ви радват и ще пълнят сърцето ви с любов.

А когато пораснат ще бъдат авантюристи… но не заради тръпката

Родените през юни имат странна особеност – те са хора на авантюрите, но не заради тръпката, колкото заради любопитството. Според изследване, месецът на раждане влияе много на поведението, като определя различни нива на хормона допамин. Той е най-висок при децата, родени през есента и зимата. Тези, родени през май и юни, имат най-ниски нива на допамин, което ги прави доста по-малко склонни на необмислено поведение.

Ще ви държат будни до късно

Подобно на майските и априлските, и юнските бебета предпочитат да заспиват късно и да ви държат будни до късно посред нощ. Така е според изследване насписание Sleep,според което родените през пролетта и лятото клонят по-скоро към типа на совите – хората, които предпочитат да си лягат по-късно, отколкото онези, родени през зимните месеци (чучулиги). Този черта вероятно има общо с по-дългия ден през топлите им рождени месеци.

Вижте още:

Бебетата, родени през март, са забележителни. Ето с какво

Великолепно е да имаш априлско бебе: ето защо

Майските бебета са специални, подгответе се с усмивка и търпение

Очаквате юлско бебе? Ето какво трябва да знаете

 


Повече информация Виж всички