Великолепно е да имаш априлско бебе: ето защо

| от Mamamia |


Зимата (почти) приключи и април е на път да събуди както природата, така и нашата жажда за живот. Затова и бъдещите майки от Северното полукълбо, които очакват раждане през април, са истински щастливки, тъй като природата е на тяхна страна при полагането на едно ново начало за живот. Ако си роден през този чудесен пролетен месец, ще се радваш на по-дълги дни около рождения си ден, на разцъфнали дървета и (при късмет) на много, много слънце.

Aко си роден през април, ще бъдеш забележителна личност, независимо дали ще постигнеш слава и известност или ще се превърнеш в звездата на семейството. Впрочем историята е доказала, че през април са родени значителен брой лидери, политици и хора, постигнали забележителни успехи в редица области. И вероятно няма майка, която да не желае нейното бъдещо бебе един ден да бъде също специален човек, който ще промени света – или най-малкото света на близките си.

Сладкото същество, родено през април, ще бъде чаровно, забавно, а като порасне – вероятно и много бъбриво. Но също така и много упорито и недисциплинирано. Един от плюсовете на родените през април деца е, че остават спокойни в стресови ситуации, че са самоуверени, лоялни и много оптимистични. Не се учудвайте, ако вашето априлско дете се окаже неимоверно схватливо, талантливо, артистично, интелигентно и непрестанно учещо се на различни неща.

Овен или Телец?

За 2020 година, която е високосна, астролозите изчисляват, че в рамките на зодия Овен ще влизат родените между 21 март и 19 април включително. Така третата част от месеца ще бъде посветена единствено на родените под знака на Телеца. Но всички знаем, че тези календарни и зодиакални разпределения са малко условни, защото както малките Овни, така и малките Телци всъщност си приличат – особено по упорството, енергичността, лакомията и раздразнителността. И в двата случая става дума за огнени деца, които ще имат големи планове за живота си, но и ще проявяват удивителна заземеност, когато става дума за материалните неща.

Рожденно цвете: всички цветя, но особено маргаритка

Понеже са повелители на пролетта, родените през април са закриляни от всякакви видове цветя, но особен късмет им носят маргаритките, хризантемите и циниите. Съвсем отделен е въпроса, че често именно през април празнуваме Цветница, така че е много подходящо да кръстите вашето априлско бебе по името на някое прекрасно цвете.

Щастливият камък за родените през април: червен яспис

За родените под знака на Овена, щастие и късмет носят червеният яспис и индийския карнеол, а за бебетата със зодиакален знак Телец са подходящи оранжев карнеол или розов кварц.

Цвят на родените през април

Тъмното синьо и тъмно червеното носят щастие на родените под знака на Овен, а за бебетата, родени под знака на Телеца, подходящи цветове са бялото и зелено.

Априлските бебета обичат живота на открито и/или са спортни натури

Чар и самоувереност – това са двете основни характеристики на децата, родени през април. Колкото до априлските бебета – те обикновено са милички и симпатични и по правило не са толкова ревливи и капризни, колкото други деца. Обичат да се смеят и нищо не може да ги спре в стремежа им към движение. Априлското бебе иска постоянно да е на открито и идващите топли месеци ще му предложат куп такива възможности. Може би и защото първото, което виждат след раждането си, са топли месеци, от априлските бебета стават чудесни атлети и спортисти със силна физика и психика.

Трудно ще ги сложите да спят вечер

Заради енергичната си натура (а може би и заради нарастващия ден) априлските бебета са склонни да се превъзбуждат лесно и обичат да стоят будни до късно. Според изследване на списание Sleep хората, които са родени през пролетта и лятото, обикновено предпочитат да си лягат по-късно, отколкото онези, родени през есента и зимата. Точно затова и вашето априлско бебе има по-голям шанс да се превърне в „сова“, с предпочитания за работа вечер и през нощта.

Те са безстрашни и обичат да поемат рискове

За тези същества няма почивка. Те се спускат ентусиазирано във всичко и не се боят да рискуват. Ако обичате да се разхождате или да бродите насам-натам, това е добре дошло за вас – те ще ви придржават, без да се оплакват от умора.

Родените през април гледат позитивно на живота

Според унгарско изследване, проведено от студенти през 2014-а, бебетата, родени през март, април и май се нареждат по-високо по скалата на изследване на хипертимията (приповдигнато настроение), отколкото родените през другите месеци. Вече споменахме за това,когато описвахме родените през март. Този генерален оптимизъм към живота важи в същата степен и за родените през април. Всъщност изследването уточнява още, че вашето априлско бебе ще израстне като оптимист, но само ако живеете в район, където климатът е сух през лятото, а зимите са студени (като в Унгария и голяма част от Европа). Уточнението е, че в страни с екваториален климат този генерален оптимизъм към живота може и да не се развие точно по този начин.

Малки шефчета

Априлските бебета по принцип много лесно се научават да командват парада и науката също показва това: според изследване на Sauder School Of Business към University of British Columbia, апирлските и мартенските бебета имат по-висок шанс да се превърнат в корпоративни шефове и CEO-та по-късно през живота си, отколкото тези, родени през лятото. След като анализират рожденните дни на 375 изпълнителни директори от 500 компании между 1992 и 2009 година, изследователите установяват, че това се дължи на структурирането на училището: мартенските и априлските бебета обикновено са по-големите в класа и съответно от рано привикват да командват другите.

За шефските умения на априлските същества допринася и тяхната амбициозна и страстна натура. Впреки че могат да са доста нахални и неприятно настойчиви, те имат уменията да постигат намисленото, което ги прави доста властни фигури, с които околните трябва да се съобразяват.

Много темпераментни бебета

Независимо дали са радостни или вбесени, априлските бебета ще покажат емоцията си и нищо няма да остане скрито. Понеже обичат съревнованията, те ще печелят в различни спортове, но и ще губят бързо интерес в много начинания. Затова е важно да ги научите да се фокусират, да са дисциплинирани и да не се разсейват.

По-нисък риск от астма и респираторни заболявания

Изследване, проведено през 2015-а година сред бебетата от Ню Йорк, установява, че родените през пролетта имат по-малък риск от развиването на астма. Това може да се дължи на факта, че през първите два месеца след раждането, когато бебето е изложено на най-много полени, то успява да развие имунната си система по-добре срещу алергии и респираторни заболявания.

Енергични, но с по-малък риск от хиперактивност

Въпреки че априлските бебета са енергични и жизнени, те са с по-нисък риск от развитие на хиперкинетично разстройство с нарушение на вниманието (ХРНВ), отколкото родените по-късно през годината. Източник на тези данни е същото изследване сред нюйоркските деца, споменато по-горе. Причините този път нямат толкова общо с полените и алергените през пролетта, колкото с начина по който е структурирано училището: обикновено най-малките деца в класа са по-шумни, по-лесно се разсейват и показват по-високи нива на хиперактивност, докато по-големите се чувстват и по-отговорни за поведението си.

Трябва да се внимава с кожата на априлските бебета

Понеже са родени през пролетта и през първите си месеци са изложени на силно слънце, пролетните бебета имат по-висок риск от появата на меланом като възрастни. Според изследването, това се дължи именно на ранното им излагане на слънце. Така че носете винаги слънцезащита, когато извеждате априлските бебета на открито.

Известни хора, родени през април

Типично за 1 април, деня на шегата, ще започнем с един от най-известните Овни, който познаваме от малкия екран: енергичният жълт анимационен Барт Симпсън за който се твърди, че е роден на 1 април 1979 година. Сред холивудски актьори буквално гъмжи от родени през този месец. В класическия Холивуд това са Чарли Чапли, Спенсър Трейси, Марлон Брандо, Шърли Темпъл, Антъни Куин, Питър Устинов, Джеймс Гарднър. Сред по-новите звезди на криминалното и екшън кино, е натъпкано с рожденници през април: Джеки Чан, Стивън Сегал, Алек Болдуин, Джак Никълсън, Ал Пачино, Роберт Дауни Младши, Ръсел Кроу, Хийт Леджър. Сред англоговорящите актриси също е гъмжило от Овни и Телци: Дженифър Гарднър, Кристен Стюарт, Рене Зелегер, Ума Търман, Мишел Пфайфър, Кирстен Дънст, Кейт Хъдсън, Джесика Алба, Ема Томпсън…

Сред писателите през април са родени големите Уилям Шекспир и Мигел де Сервантес, а сред художниците си струва да отбележим Леонардо да Винчи – вечен символ за големите заложби на пролетните хора.

Вижте още:

Бебетата, родени през март, са забележителни. Ето с какво

Майските бебета са специални, подгответе се с усмивка и търпение

Капризни, сладки, емоционални – юнските бебета ще ви „скрият шапката“

Очаквате юлско бебе? Ето какво трябва да знаете

Имате бебе, родено през август? Щастливци!

Бебетата, родени през септември, са най-добрите. Ето защо

Октомврийските бебета са чудесни: ето защо

Бебета, родени през ноември, са безценни. Ето защо

Декемврийско бебе на хоризонта: време е за празнична радост

Януарските бебета – малки шефчета, родени с късмет

 

 


Повече информация Виж всички