Декемврийско бебе на хоризонта: време е за празнична радост

| от MamaMia |


Освен че е сред най-празничните месеци в годината, декември е и доста интензивен в работно отношение. Годината приключва, а с нея вървят отчети, доклади, сметки, бонуси… Едно е сигурно: между усилената работа и голямото количество празници, едва ли остава много време за скука.

Именно такъв месец избират, за да дойдат на света едни от най-големите сладури сред новородените: декемврийските бебета. Нищо чудно, че те често възвестяват с буен плач от колко много грижа имат нужда – все пак е важно да не бъдат пренебрегнати сред десетките семейни празници, подаръци и зимни забавления.

Има защо: оказва се, че около една трета от хората, родени през декември, чувстват рождените си дни пренебрегнати, заради прекомерното количество празници. Според The Telegraph пикът на „нещастните“ по тази причина е при родените на 16 декември. Около 27% от хората, родени през декември, се оплакват също така, че често получават подаръците за рождения си ден, опаковани в хартия с коледни украшения. Изводът е: ако имате декемврийско бебе, се опитвайте повече да се стараете за рождения му ден всяка година, за да не се чувства пренебрегнато.

Палави Стрелци или дисциплинирани Козирози

Ако вярваме на астрологията, то декемврийските бебета са родени или под знака на палавия и немирен Стрелец (до 21 декември) или под знака на мъдрия, уравновесен и от-всичко-разбиращ Козирог. Съответно носят от лудостта и на двете зодии и често порастват като хора с много умения и таланти, способни на големи творчески успехи. Стрелците са известни още като щедри и харизматични личности, докато Козирозите като отговорни, дисциплинирани и контролиращи положението. Но докато Стрелците са дръзки пътешественици и изявени любопитковци, то Козирозите са прекалено консервативни всезнайковци. И все пак

късметът е на страната на декемврийските бебета от момента на самото им раждане.

Първо, те, заедно с ноемврийските си побратими, са сравнително по-малко на брой, отколкото родените през други месеци. Поне според вече цитирано в темата за ноемврийските, както и за септемврийските, бебета изследване, което гласи, че най-малко деца изобщо през годината се раждат всъщност на Коледа – на 24 и 25 декември.

Синьото е най-подходящият цвят за скъпоценните камъни

на родените през декември. Тюркоаз, танзанит, топаз, син циркон – ако подарявате украшения с тези камъни на декемврийски човек, няма да сбъркате. Тези са и късметлийските камъни и за вашия бебешки мъник, като пречистващата им сила ще направи така, че да им върви по вода в живота.

Храстовидната бодлива зеленика и нарцисът

са цветята на месец декември. Бодливата зеленика (известна още и като самодивски чемшир, остролист или джел) е предпочитана за декорация по Коледните празници и символизира домашното щастие. Нарцисът пък въплъщава всички асоциации, свързани с края на зимата и надеждата за ново начало – напълно подходящо за края на годината.

Родените през декември са дълголетни

Според изследване, публикувано в Journal of Aging Research, родените през декември имат най-голям шанс да доживеят до 105 години и дори повече! Да вземем например актьора Кърк Дъглас (роден на 9 декември), който живя цели 103 години и през последните десетилетия неизменно беше единственият останал жив актьор от Златната епоха на Холивуд. Може би дълголетието се дължи и на това, че през декември се раждат

сравнително спокойни личности.

Трудно ще намерите декемврийски хора, при които да има изявена рязка смяна на настроенията, страхотна избухливост или раздразнителност. При тях нещата се случват по-плавно и уравновесено, макар че не са лишени от депресивни състояния и песимистична нагласа.

Добро общо здраве

Но освен здравата психика, декемврийските човечета няма да имат сериозни предразположения към определени болести, както родени през други месеци на годината. Всичко това говори доста добре за общото им здраве.

Изявена атлетичност

Да бъдат спортни натури е като втора природа за родените през декември, поне според International Journal of Sports Medicine. Точно както и при ноемврийските бебета, така и при тези, родени през декември, атлетичността е силно застъпена – и се доказва от сравнително високия брой носители на олимпийски медали, родени през последния месец на годината.

Декемврийските бебета са по-активни сутрин

Според изследване на италиански и испански учени сред студенти, онези, родени през декември, са по-склонни да си лягат рано и да стават рано. Това се потвърждава и от друга научна публикация, според която децата, родени през тази част от годината, предпочитат да си лягат по-рано. А тази особеност със сигурност ще я забележите още при вашето бебе.

По-вероятно е да са левичари

Точно както и родените през ноември, така и родените през декември имат по-голям шанс да бъдат левичари. Така поне твърди изследване на Виенския университет. И още една интересна подробност: това важи само за момчетата, защото момиченцата, родени през тези зимни месеци, не проявяват засилена подобна склонност.

Най-подходящата професия за декемврийските хора е…

Според британско изследване, публикувано в Journal of Family Healthима статистическа връзка между рождения ден и склонността към определени професии. Според публикацията, родените през декември са най-склонни да станат… зъболекари.

Вижте още:

Бебетата, родени през март, са забележителни. Ето с какво

Великолепно е да имаш априлско бебе: ето защо

Майските бебета са специални, подгответе се с усмивка и търпение

Капризни, сладки, емоционални – юнските бебета ще ви „скрият шапката“

Очаквате юлско бебе? Ето какво трябва да знаете

Имате бебе, родено през август? Щастливци!

Бебетата, родени през септември, са най-добрите. Ето защо

Октомврийските бебета са чудесни: ето защо

Бебета, родени през ноември, са безценни. Ето защо

 


Повече информация Виж всички