Октомврийските бебета са чудесни: ето защо

| от MamaMia |


Октомври е сред най-красивите месеци в годината, a според поетите – и сред най-вдъхновяващите. Още повече, ако е слънчев, топъл и с по-малко облачни дни. Така и родените през този месец бебета започват живота си сред романтизма на прекрасната променяща се природа, с очакване за десетки празници, дебнещи „зад ъгъла“: като се започне от Вси Светии и се приключи чак след Нова Година.

Бебетата, родени през октомври, имат някои общи черти, касаещи здравето и характера им, които няма как да бъдат пренебрегнати. Първо, те са родени под влиянието на eдин от двата най-вълнуващи зодиакални знака: този на Везните (22 септември – до 23 октомври) или на Скорпиона (24 октомври – 21 ноември). И двата зодиакални знака са известни с лоялността си, дисциплината, страстта си към работата и към хората, които имат щастието да пресекат жизнения им път. Понякога приемани за чешити, родените под знака на Везни могат да се окажат хора с невероятни лидерски качества, способни да променят завинаги света. Родените под знака на октомврийския Скорпион пък са известни със своя усет за естетика, за красивото и стойностното в живота и се отличават с упорство и амбиция.

Рождените камъни на октомври са опал и турмалин

Всъщност според легендите, ако някой носи опал, а не е роден през октомври, е в опасност. Суеверията вещаят, че опалът е камък, който може да донесе много нещастие, и не бива да се подарява на всеки. Разбра се, това не важи за родените през октомври – за тях този скъпоценен камък символизира любовта, невинността и надеждата, пречиства отрицателната енергия и я заменя с положителна. Друг подходящ камък за родените през октомври е турмалинът, особено розовия турмалин. Той се асоциира със сърдечната чакра и се смята, че отваря сърцето за безусловната любов. Смята се и че успокоява и намалява нивата на тревожност и стрес за онзи, който го носи.

Късметлийското цвете за родените през октомври е невен

Това цвете е известно с лечебните си свойства и действа успокояващо при рани, изгаряния, порязвания или ухапвания от насекоми. Заради приятния си аромат е и широко използвано в козметиката.

През октомври се раждат романтици

Чарът е съпътстваща черта на родените през този месец. Управлявани от Венера, те са добри романтични спътници, стараят се към хармония в отношенията и копнеят за мир и разбирателство у дома.

Звездите вещаят спортни успехи

Вече споменахме за добрата атлетична форма по рождение на септемврийските бебета. Но според изследване от 2015 година, родените през октомври бебета се раждат в още по-добра форма – защото са били изложени на още повече слънчеви лъчи, а съответно и на по-голямо количество витамин D в утробата. Както вече знаете, витамин D способства за здравината на костите и за растежа на мускулите. Именно затова и октомврийските бебета са

добри в спортовете.

Според изследването, публикувано в International Journal of Sports Medicine най-голям шанс да станат известни спортни звезди имат именно бебетата, родени през октомври. Освен това те са по-силни физически от родените през всички останали месеци деца в Северното полукълбо, с изключение на септември и ноември. Октомврийските деца се раждат с повече мускулна маса, по-активни са от по-ранна детска възраст и по-рано започват да се занимават със спорт. Също така

те имат по-малко риск от сърдечно-съдови болести.

Въпреки че при родените през октомври си остава риска за развитието на разнообразни болести, при тях има значително по-малък риск за развитие на сърдечно-съдови болести, твърди изследване на Медицинския център Ървинг към Колумбийския университет. Явно здравото сърце донякъде обяснява и защо

родените през октомври често са дълголетници.

Изобщо бебетата, родени през есента, имат по-голям шанс да достигнат до 100-годишна възраст, но родените през октомври обикновено живеят най-дълго. Това твърди изследване от 2011 на университета в Чикаго година сред 1500 столетници. Сред тях доминират хората, родени между септември и ноември. Изводите са, че есенните рожденици имат много по-висок шанс за дълголетие, от тези, родени през април.

Възможно е да бъдат и по-високи.

Изследване на университета в Бристол твърди, че бебетата, родени през есента, включително през октомври, средно растат като по-високи хора, отколкото бебетата, родени през другите сезони.

Липса на алергии?

Според австралийско изследване от 2017 година бебетата, които са прекарали в утробата си целия сезон на полените (от май до август) имат по-нисък риск от развитие на алергии и алергични заболявания като астма по-късно в живота.

Интересно изследване: По-малко деца се раждат на Хелоуин

По-малко жени раждат на Хелоуин, заради предубеждения, това твърди изследване на Yale University School of Public Health. Според него на Свети Валентин има с 3.6% прираст на „спонтанните раждания“, заради позитивните настроения, които носи празникът, докато на Хелоуин – обратното – има намаление с 5.3%. Оказва се, че подсъзнателните страхове и предубеждения на майките имат голямо значение дори в случая.

Родените през октомври са бизнес ориентирани

Това е една много интересна черта на хората, родени през октомври – те разбират от бизнес и много често умеят да правят пари сякаш „от въздуха“. Имайте предвид тази заложба и я толерирайте у детето от малко.

Добро психическо здраве
Още една добра новина за родените през октомври: при тях се наблюдава по-нискък процент на самоубийства. Всъщност бебетата, родени през този месец, е по-вероятно да имат добро психическо здраве, като рискът от депресия, шизофрения и биполярно разстройство при тях е по-малък.

Вижте още:

Бебетата, родени през март, са забележителни. Ето с какво

Великолепно е да имаш априлско бебе: ето защо

Майските бебета са специални, подгответе се с усмивка и търпение

Капризни, сладки, емоционални – юнските бебета ще ви „скрият шапката“

Очаквате юлско бебе? Ето какво трябва да знаете

Имате бебе, родено през август? Щастливци!

Бебетата, родени през септември, са най-добрите. Ето защо


Повече информация Виж всички