Очаквате юлско бебе? Ето какво трябва да знаете

| от MamaMia |


Въпреки че юли обикновено е доста горещ месец, той е и страхотен за поставянето на началото на нов живот.

Бебетата, родени през този месец, обикновено са много привързани към семейството си. Те са силно емоционални и попиват бързо всичко от околната среда. Смяната на настроенията ще бъде типична за тях още от първия момент и ще е характерна и когато вече пораснат. Въпреки това, като зрели хора, те често впечатляват с демонстративно спокойствие, макар и в тях да бушуват най-различни чувства.

Родените през юли имат вродено чувство за стил – и когато пораснат, могат да ви изумят с начина, по който сами подбират гардероба си. Юлските бебета ще ви впечатлят и с това, че са многоадаптивни към различни ситуации и лесно се харесват на хората около себе си.

Ако очаквате бебе през този месец, се подгответе за едно „слънчево“ същество, което ще се роди под зодиакалния знак на

Рак или на Лъв.

Раците (21 юни – 22 юли) са воден знак, чувствителен и подвластен на настроенията, а в знака на Лъва (23 юли – 22 август) се раждат страстни и смели хора. Макар и на пръв поглед да изглеждат изключително различни, хората, родени и под двата знака, си приличат по чувството за хумор, самоиронията, аналитичното мислене и амбицията.

Раците обичат домашния уют, предпочитат да бъдат заобиколени от познати неща. Те са много сензитивни, интуитивни и се предпазват от болка. Трудно се печели тяхното доверие, но когато го спечелите, ще имате приятел за цял живот. Повечето, родени под знака, са също така спокойни хора, които няма да бъдат склонни към истерии. Що се отнася до лъвовете, те имат харизма и чар, социални са и лоялни, но и често са прекалено откровени в отношенията си и определено са неспокойни души.

Водната лилия е тяхното цвете

Символът на родените през месец юли е водната лилия, която цъфти от края на юни чак до есента. Тя е красиво цвете, обичащо сянката и влагата, и се асоциира със светлината, чистотата и духовния растеж.

Рубинът е техният камък

Рубинът е прекрасен камък, символизиращ богатството, властта, страстта, силата и вярността.

Цветовете са…

Зеленото, червеното и тъмнокафявото се приемат за късметлийки цветове за всички, родени през юли.

Гледат нещата от светлата им страна

Не само времето е слънчево през юли, ами и характерът на вашето дете. Споредизследване, хората, които са родени през този месец, се отличават по-скоро с оптимистичен мироглед. Техният темперамент е позитивен и изпълнен с надежда – нещо, типично и за родените през пролетта и лятото. Изследването свързва доброто настроение с по-високите нива на витамин D в организма, произвеждан в по-голямо количество през слънчевите дни.

Подобен е изводът отизследване на университета Вандербилт, според което родените през лятото са по-малко склонни към депресия, отколкото родените през зимата, което се свързва с излагането на слънчева светлина в дните след самото раждане.

Юлските бебета ще контролират емоциите си добре

Бебетата, родени през лятото, са многопо-добри в регулирането на своите емоции, отколкото тези, родени през зимата. Това твърди японско изследване, според което родените през топлите месеци, показват повече контрол над емоциите си, отколкото родените през зимата – и това е поне до 18-ия месец. В случая става дума за тяхната способност доброволно да насочват действията си, да планират последствията от тях и да предотвратяват грешки.

Те ще бъдат сред сравнително високите деца в класа

Бебетата, родени през топлите месеци, имат по-високо средно тегло при раждане, а по-късно, когато пораснат, ще бъдат по-високи, отколкото децата, родени през други сезони. Според изследване на Кеймбридж, „вина“ за това отново има производството на витамин D, който се абсорбира от бременните майки през втория и третия триместър.

Те имат генерално добро общо здраве

Според изследване на факултета по медицина към Колумбийския университет, бебетата, родени през юли, се радват на намален риск от болести през целия си живот, сравнено с родените през други месеци. Учените са стигнали до този извод, преглеждайки здравните досиета на 1.75 млн. пациенти между 1900 и 2000 година. Все още причината за това общо здраве е неясна, но по всичко изглежда, че родените през юли са по-защитени от сърдечносъдови и репродуктивни проблеми, както и от синдром на дефицит на вниманието, астма или ушни инфекции.

…Но пък може да имат проблеми със зрението, затова им пазете очите!

Според израелско изследване, проведено сред доброволци-военни, бебетата, родени през юни и юли, имат по-висок риск от развитие на късогледство. Според изследването, на колкото повече слънчева светлина е изложено новороденото, толкова по-висок е рискът от миопия (късогледство). Затова и много специалисти съветват да слагате качествени слънчеви очила за защита на очите на детето още в най-ранна възраст.

Те са по-склонни да бъдат левичари

Според изследвания, бебетата, родени между март и юли, имат значително по-висок шанс да бъдат левичари. А причината за това са„сезонните вариации на други фактори, като например честотата на инфекциозни причинители“.

Те са добри лидери

Амбициозни и щедри, хората родени през юли, имат всички черти на добър лидер. Те са вдъхновители, които умеят да поемат отговорност и да разпределят задачите. Въпреки това, ще ги видите

по-рядко в ролята на изпълнителни директори.

Както вече писахме, най-много висши мениджъри и изпълнителни директори има сред родените през март и април. Изследването енаSauder School Of Businessкъм University of British Columbia. Според същото изследване, презюни и юли са родени най-малък брой директори на високи позиции. Това става ясно следанализа на рождените дни на 375 изпълнителни директори от 500 компании между 1992 и 2009 година. Според авторите на изследването това може да се дължи на структурирането на училището: мартенските и априлските бебета обикновено са по-големите в класа и съответно отрано привикват да командват другите. Родените през лятото може и да са най-малките в класа, съответно и те по-често се представят по-зле на изпитите в училище.

И понеже може да бъдат лоши ученици, трябва да ги учите на постоянство

Според изследванията, хората, родени през юли и август, са по-малко склонни да се борят и да получават по-високи образователни степени. Именно затова и те се нуждаят от повече упорство и постоянство в преследването на целите си.

По-здрави психически

Според британско изследване от 2012 година бебетата, родени през юли, имат по-малък риск да развият шизофрения по-късно в живота си (а януарските бебета са в най-висок риск). Според учените това отново в свързано с нивата на витамин D в организма на бременната и после през първите месеци от раждането на детето. Логично е бебетата, родени през най-топлия летен месец (важи за Северното полукълбо) да получават повече слънчева светлина, отколкото останалите деца.

Кой е роден през юли?

Самият месец юли носи името на легендарния римски император Юлий Цезар, за когото се смята, че се е родил на 12 и 13 юли. Родени през юли са и други лидери – смята се, че и самият Александър Македонски е роден през юли. Българският национален герой Васил Левски е роден на 18 юли. Сред съвременните лидери на 18 юли е роден и Нелсън Мандела. Принцеса Даяна е родена на 1 юли, Джаки Кенеди – на 28 юли. През юли са родени и американските президенти Джордж Буш, Джералд Форд и други.

Вашето юлско бебе няма да е в лоша компания, нали?

Вижте още:

Капризни, сладки, емоционални – юнските бебета ще ви „скрият шапката“

Бебетата, родени през март, са забележителни. Ето с какво

Великолепно е да имаш априлско бебе: ето защо

Майските бебета са специални, подгответе се с усмивка и търпение


Повече информация Виж всички