Януарските бебета – малки шефчета, родени с късмет

| от MamaMia |


Първият месец на годината традиционно се свързва с новото начало, с полагането на целите и заявяването на желанията. Така и бебетата, родени през януари, често израстват като хора с ясна представа какво да правят по-късно в живота. Тяхното идване на белия свят е свързано с традициите – по целия свят се празнува първото бебе, появило се на 1 януари през новата година, като раждането му във всяка отделна страна обикновено е придружено от медийна известност, а понякога и от парична награда.  Изпълнен с имени дни и празници, януари носи щастие и специално внимание на всички рожденици през целия им живот.

През този месец се раждат хора със зодиакален знак в Козирог или във Водолей (след 20 януари). Козирозите са независим, дисциплиниран, властен и добре организиран астрологичен знак, който обича да държи живота си в ръце. Водолеите са по-емоционални, човечни хора, изпълнени с въображение и обитаващи свой собствен фантазен свят. Ексцентрични, енергични и донякъде егоцентрични, те често успяват да бъдат център на вниманието, но без да отстъпват от своята природа.

Късметлийски цветя за януари – кокиче и карамфил

Кокичето е най-зимното цвете и като първи предвестник на пролетта е най-дългоочакваното. Самото му появяване носи надежда и радост. Деликатният му аромат ни напомня, че зимата може да е студена, но все пак не е безкрайна.

Карамфилът е наричан още „божествено цвете“ (името му на латински е Dianthus caryophyllus – „dios” – божествен и “anthos” – цвят). Въпреки че в природата карамфилите цъфтят през пролетта и лятото, култивираните карамфили дават цвят и по средата на зимата и носят очарование в най-студения сезон.

Щастливите числа за януари – 4 и 22

Независимо, че са родени през първия месец на годината, 1 не е щастливо число за януарските бебета. Всъщност нумерологията твърди, че за родените под знака на Козирог и Водолей най-голям късмет носят числата 4 и 22.

Очаква ги слава

Според малко изследване, проведено сред знаменитости, зодията, която най-често постига известност, е Водолей. Историята познава много знаменитости, родени през януари, но най-голяма слава явно застига онези, родени в края на месеца.

Щастливият камък е гранат

Гранатът е скъпоценен камък, който типично е оцветен в тъмночервено, въпреки че се среща и в други разцветки. Той символизира мира, просперитета, здравето, но също така и приятелството и доверието – най-важните черти за социализацията на бъдещото бебе.

Родените през януари са спокойни личности

Според изследване, което свързва месеца на раждане с темперамента, родените през януари са доста спокойни хора, за разлика от родените през други месеци.

Общото им здраве е отлично

Изследване, проведено от департамента по медицина към Колумбийския университет, установява, че родените през януари бебета нямат особено предразположение към болести. Въпреки това, заради по-малкото слънчева светлина, поемана в късните месеци на бременността, при тях може да се наблюдава завишен риск от развитие на диабет тип 2, така че е добре да следят кръвната си захар.

Хокей и футбол за родените през януари

Според австралийско изследване  спортистите, които играят в Австралийската футболна лига и са родени през януари, са с 33% повече, отколкото родените през други месеци. Това само потвърждава предишни наблюдения, че родените в началото на годината са по-склонни да търсят кариера в професионалния спорт. Друго изследване установява, че 36% от хокеистите в Американската национална хокейна лига (NHL) между 1980 и 2007 година са родени между януари и март.

Те са по-креативни и с повече въображение

Изследване от 2015 година установява, че хората, родени през януари и февруари, демонстрират по-високи нива на креативност и въображение при решаването на проблеми и в създаването на проекти.

Те стават доктори и счетоводители

Две от най-често срещаните кариери, избирани от родените през януари, са тези на лекарите и счетоводителите, според британско изследване. Същото изследване твърди, че много малко хора, родени през януари, се занимават с недвижими имоти.

Те са шефове, но не най-големите

Вече писахме, че родените през март са най-много на ръководните позиции на големите международни компании – те са 12.53% от всички CEO-та, според изследване от 2012-а, публикувано в Science Direct.  Те са следвани от родените през април (10, 67% от всички главни изпълнителни директори) и ноември (10,67%). Родените през януари са 10, 13% от всички CEO-та, следвани от родените през октомври (9,87%).

Независимо, че не са сред най-големите акули в офиса, родените през януари често са на ръководна позиция, тъй като често се ръководят от желанието за изява, кариера и успех.

Още факти за родените през януари мъже:

Според изследване, публикувано в Journal of Interdisciplinary Cycle, мъжете, родени през втората половина на януари са 2.3 пъти по-склонни да се оженят за жени, родени в края на октомври. Интересен факт е също така, че януари месец е най-разпространеният месец, през който хората се развеждат… Вероятно решенията се вземат в началото на годината след дълго обмисляне или след невъзможността двойката да прекара нормалнo коледно-новогодишните празници заедно.

В групата на левичарите

Както вече писахме, според изследване, проведено от Виенския университет, за момчетата, родени през ноември, декември и януари е по-характерно да бъдат левичари, отколкото за родените през другите месеци…

Вижте още:

Бебетата, родени през март, са забележителни. Ето с какво

Великолепно е да имаш априлско бебе: ето защо

Майските бебета са специални, подгответе се с усмивка и търпение

Капризни, сладки, емоционални – юнските бебета ще ви „скрият шапката“

Очаквате юлско бебе? Ето какво трябва да знаете

Имате бебе, родено през август? Щастливци!

Бебетата, родени през септември, са най-добрите. Ето защо

Октомврийските бебета са чудесни: ето защо

Бебета, родени през ноември, са безценни. Ето защо

Декемврийско бебе на хоризонта: време е за празнична радост


Повече информация Виж всички