Майските бебета са специални, подгответе се с усмивка и търпение

| от MamaMia |


Май е прекрасен месец – топъл, слънчев, зелен. Но може да бъде и твърде дъждовен, непредсказуем и труден. Точно каквато е природата през май, такива са и бебетата, родени през петия месец на годината. Могат да бъдат нежни като малки цветенца, но и твърди като камък: в тях се крие силен характер и отрано се опитват да бъдат център на вниманието. Никой не може да им отрече това право: бебетата, родени през май, са специални – и за това има куп причини.

Телец или Близнаци?

Ако сте запознати с астрологията, тогава вероятно знаете, че зодия Телец обхваща родените между 20 април и 20 май. От 21 май до 20 юни пък са датите за зодия Близнаци. Разликата между характерите на хората, родени в двата знака, понякога е много рязка – Телците са енергични, упорити и налагащи се, докато Близнаците са склонни към нерешителност, комуникативни са и трудно се задържат на едно място. Едно от обединяващите качества и на двата знака е склонността им към анализ и обмисляне. Егоцентризмът и нарцисизмът също не са чужди и на двете зодии. Обединяват ги обаче и хубавите качества като щедрост, предвидливост и чувство за справедливост.

Цветя на месеца: момина сълза и глог

Момината сълза е приятно и нежно цвете, подходящо за родените през месеца. Глогът пък е устойчив храст от семейство Розови, обичайно счервени или кафяви цветове, който има множество лечебни свойства. И двете растения се свързват с грижата, сладостта от живота, майчинството и надеждата.

Най-скъпоценният от всички камъни

Рожденият камък на родените през май е скъпоценният изумруд (смарагд, емералд) – елегантен, рядък и много скъп камък, оцветен в наситеното зелено на пролетта. По-скъп от диаманта, сапфира и рубина, смарагдът е предназначен за специални хора с много вкус – точно какъвто е управляваният от богинята Венера знак на Телеца.

Цветовете на май

Цветовете, които носят късмет на родените през май, са жълто, червено и зелено.

Май е месецът на велосипедистите

През май се кара велосипед най-добре: времето не е нито прекалено студено, нито прекалено топло. Може би именно за това и май е обявен за национален месец на велосипеда. Национални празненства, които окуражават хората да се придвижват повече на две колела, се провеждат още през 1956 година в САЩ. Не само заради рождения си месец, но и заради енергичната си и спортна натура, майските бебета имат вроден афинитет към карането на колело. Добра идея е от съвсем малки родителите да ги насърчават да използват това чудесно човешко откритие за предвижване.

Родените през май са щастливци

Заради топлото време и оптимизма на идващото лято, май месец често е възприеман като един от най-щастливите месеци в годината. Оказва се и че хората, родени през него, възприемат себе си точно така: като късметлии и щастливци. Според изследване, проведено сред 30 000 души, родените през топлите месеци възприемат себе си за по-щастливи, отколкото онези, родени през зимата. Родените през май са посочили именно себе си като най-големите щастливци, докато най-песимистично към себе си са се отнесли родените през ноември. (Може и да не харесват толкова себе си, но пъкзимните бебета израстват като хора, които се научават на повече оптимизъм към живота. За това – в следващи публикации).

Малки сови

Точно както и при родените през април, така и родените през май предпочитат да лягат късно през нощта и да спят следобед. Сутрините за тях са мъчителни и обикновено започват късно. Това разкрива изследване насписание Sleep, според което родените през пролетта и лятото клонят по-скоро към типа на совите – хората, които предпочитат да си лягат по-късно, отколкото онези, родени през зимните месеци (чучулиги). Този черта вероятно има общо с по-дългия ден през топлите им рождени месеци. Затова не се учудвайте ако вашето майско бебе отказва да заспива вечер и се кокори до късно.

Майските бебета са много здрави физически

Според изследвания, родените през петия месец на годината имат по-нисък риск от развитие на респираторни, сърдечносъдови и неврологични заболявания.До известна степен това се дължи на умерените пролетни температури и на топлината на въздуха при раждане. Знае се също така, че бебетата, родени през май, обикновено са по-едри и по-здрави, отколкото техните връстници, родени през летните месеци. Те не само притежават физическа сила: по-късно като възрастни се отличават и с психическа и духовна устойчивост.

В същото време, изследване на U.S. National Library of Medicine посочва, че бебетата през май по-често се раждат по-ниски, по-леки и с по-малки глави, което според учените се дължи на количеството витамин D, което са получавали майките по време на бременността.

Обречени са на успех

Майските бебета порастват обикновено като целенасочени, волеви хора с дълбока емоционалност. Те имат нещо като шесто чувство, което им помага да преминават с лекота през живота. Точно като родените през април, и майските хора могат да бъдат изключително властни и инатливи, да са извънредно упорити и да мислят систематично над начинитеда решат проблемите си.

Хедонизъм, но и дисциплина; рутина, но и авантюризъм

Родените през май обикновено са работливи, любопитни и авантюристично настроени към живота. Често се случва да се отдават на хедонизъм и понякога объркват изключително много животите си, заради извънредната си склонност към ядене, пиене и любовни авантюри. Но никога няма да ги чуете да съжаляват или да се оплакват от своите пороци. Въпреки че са склонни да се отдават на рутината, често родените през май се оказват първите сред редиците на неуморните пътешественици.

Когато станат родители, ще бъдат незаменими

Когато на свой ред станат родители, родените през май ще направят децата си много щастливи. Те ще бъдат страхотни родители: отдадени, добре организирани, креативни, любвеобилни и забавни.

Специално отношение към парите

Родените през май обожават да харчат. Но също така и умеят да печелят, задържат и умножават парите.

През май са родени много звезди

През май са родени актьори като Джордж Клуни, Клинт Ийстууд, Дуейн Джонсън – Скалата, Тим Рот, Пиърс Броснан, Харви Кайтел, Кейт Бланшет, Хелена Бонъм-Картър, Хенри Кавил; певци като Енрике Иглесиас, Лени Кравиц, Били Джоел, Боно, Трент Резнър, Боб Дилън, Джанет Джексън, Стиви Уондър, Кайли Миноуг; режисьори като Джордж Лукас, Робърт Земекис, София Копола; модели като Линда Еванджелиста, Летисия Каста и Брук Шийлдс.

Ключовите думи за майските хора често са красота, естетика, талант – затова и артистичните изяви винаги ще ги привличат, независимо какво казва рационалната им и уравновесена природа.

Вижте още:

Бебетата, родени през март, са забележителни. Ето с какво

Великолепно е да имаш априлско бебе: ето защо

Капризни, сладки, емоционални – юнските бебета ще ви „скрият шапката“

Очаквате юлско бебе? Ето какво трябва да знаете


Повече информация Виж всички