Лятото все още не е приключило и жегите все още ще ни налягат, затова колкото по-хидратирани, толкова по-добре.
Днес искаме да ви споделим за една по-нетипична, но пък доста добра рецепта за лимонада. Може би е по-правилно да я наречем краставичада, защото основният продукт, който се ползва, е именно краставицата.
Та, директно към рецептата.
Имате нужда от две големи, хубави краставици. Можете да разберете дали са пресни, ако към връхчето им се е запазило жълтото цветенце. Дори и да е изсъхнало, пак показва, че зеленчукът е откъснат сравнително скоро. Ако вместо цветенце има само кафеникава точка, обозначаваща къде някога е било то, значи краставицата не е особено свежа.
Освен краставицата, ви е нужна половин литър домашна или купена лимонада. Или казано иначе – сокът на 3-4 лимона, комбиниран с малко захар и вода.
Краставицата се бели, нарязва на парчета и заедно с малко вода се пасира в блендер или с помощта на пасатор. Изсипвате получилата се смес в подходяща кана или голяма бутилка, добавяте лимонадата или прясно изстискания сок от лимон, доливате вода, за да се разреди и слагате лед.
По ваш вкус можете да добавите захар, а с малко прясно настърган джинджифил, лимонадата би придобила чуден вкус и аромат.
Така приготвена лимонада се съхранява в хладилника и може да се пие до 3 дни след направата ѝ.
Ако имате ваша любима рецепта за разхлаждаща лятна напитка, можете да ни я споделите на – office@mamamia.bg