Това са банани.
Рецептата е проста и ефектна.
Необходими продукти:
4 банана
2 яйца
1 опаковка галета
2 супени лъжици брашно
Шепа филирани бадеми
4 супени лъжици мед
Малко коняк за фламбиране
Малко олио или масло за пържене
Начин на приготвяне:
Разрязвате банана на 4 части /по дължина и по ширина/. Овалвате в разбито яйце, после в галета, пак в яйце и пържите. Препоръчваме олио, защото маслото образува пяна. Отцеждате върху домакинска кърпа, за да не са мазни.
Подреждате ги в официалната чиния, поръсвате с бадемчетата, обточвате с медеца, поливате с конячето.
Палите… и сте царицата на вечерта!
Пазете буклите и бретона!