10 начина да отблъснеш мъж на първа среща

| от Mamamia |


Била си на първа среща с готин мъж и си убедена, че сте си изкарали феноменално. Той е много симпатичен, химията е силна, има привличане, всичко изглежда чудесно. Разделяте се с приятелска прегръдка или целувка по бузата и той ти казва: „Ще ти се обадя следващата седмица“. Но следващата седмица минава и никой не се обажда повече.

Ако не си сигурна какво точно се случва, вероятно си мислиш, че си направила нещо погрешно. Честно казано, възможно е и причината да не е в теб, а в него: някакви негови несигурности, луда бивша, с която още е в отношения и какво ли още не.

Но е напълно реално и да си успяла да отблъснеш този мъж с едно от тези поведения:

1. Прекалено бързо се влюбваш или скъсяваш дистанцията

Прибързаната романтика, фантазирането за общо бъдеще и четенето между редовете на всяко изпратено съобщение плашат свестните мъже. За да опознаеш някого, трябва да мине достатъчно време. Ако се влюбиш на първа среща и го покажеш с прекалено интензивни чувства, порой от думи и обяснения – най-много да уплашиш човека. Изразените директно и агресивно чувства са стряскащи за мъжете, а нека си признаем – и за жените, особено ако се изсипят на първа среща.

И още нещо: ако се чувстваш неустоимо привлечена към мъж на първата среща, бъди нащрек! Възможно е да загазиш. Много нарцисисти се стремят към перфектно първо впечатление и ако го постигнат, ще се втурнат с пълна сила да те използват. Но ако човекът е свестен, твоето твърде бързо влюбване със сигурност ще го отдръпне.

Вместо това: Въпреки че хормоните са причина за физическото привличане, романтичните чувства и дори любовта, е добре да успокоите ирационалните си чувства, породили се твърде рано, чрез мисъл и разум. Пестете си емоциите и не ги раздавайте с пълни шепи на първия срещнат мъж!

2. Имаш натрапчиво и несигурно поведение

Несигурните жени с ниско самочувствие ще се смеят нервно, ще говорят твърде много и ще се самоизтъкват по време на първа среща с непознат мъж. Подсъзнателно те се опитват да се самопрепоръчат, да се харесат, да си вдигнат акциите. За съжаление това поведение кара мъжете да бягат с триста в другата посока.

Вместо това: Поработете върху самочувствието си, преди да се впуснете в срещи с мъже. Самоуверените жени знаят цената си. Вместо да се притеснявате какво той мисли за вас, фокусирайте се върху себе си, ценността на собственото ви време и внимание. Не се променяйте, само за да се харесате. Дръжте се гордо и не губете трезвата преценка за себе си.

Вижте още:

Мъж използва ChatGTP за разговор с над 5000 жени в Tinder. И си намери половинка

3. Държиш се страхливо и самозащитно

Ако те е страх да демонстрираш интереса си към даден мъж и самозащитата ти е вдигната високо, вероятно ще се държиш недружелюбно, високомерно и недостъпно. Страхът ти от интимност блокира всякакви възможности за развитие на едни нови отношения. Но за твоя изненада, вместо да се бори за теб, е по-вероятно мъжът да се оттегли. И признай си – това още повече ще те разочарова.

Вместо това: Запомни, и мъжете (дори привлекателните и успешните) се боят да не бъдат наранени от жена. Затова се дръж, все едно той все пак те харесва и няма нужда да вдигаш летвата защитно. Ако не те харесва – си е негова загуба. Ти свали защитния гард и нищо няма да загубиш.

4. Говориш прекалено много за пари

Жените, които говорят и мислят за пари и придобивки, звучат заплашително за повечето мъже. Те искат да чуят нейните мисли относно амбициите й, кариерата й, отношението й към връзката. Не желаят да знаят кой колко изкарва и какво мисли тя по въпроса, освен ако не са мъже тип „шугър деди“. За този влак обаче си има други пътници.

Вместо това: Не обсъждай кой каква кола кара (и спри да мислиш за това!), не показвай, че те интересува сериозно кой какви апартаменти притежава, какви дрехи и бижута има, не го набутвай предварително в скъпи ресторанти и в никакъв случай не коментирай кой колко пари изкарва! А ако той ти се е сторил беден или не достатъчно осигурен за теб, вероятно няма да очакваш с нетърпение и обаждането му…

5. Загубила си мистерията си

Жените, които са прекалено открити и споделят твърде много информация за себе си прекалено рано, пресичат желанието на мъжа да ги покани на втора среща. Ако тя му се стори „отворена книга“, вероятно интересът му към нея сериозно ще спадне.

Вместо това: Не споделяй личните си проблеми на първа среща (а дори и на втора). Не говори за драмите на децата си, за караниците с приятели, за лошите шефове или за неразбирателството с родителите си. Ако нещата се развият, ще имаш достатъчно време, за да се оплачеш…

6. Настойчиво звъниш и преследваш мъжа

Един от знаците на несигурност е импулсът да звъннеш на мъж, вместо да го оставиш той да се обади пръв. Дори да имаш добри намерения, той не разчита това като позитивен знак. А и обадиш ли се първа, никога няма да разбереш неговото истинско мнение за теб самата.

Вместо това: Стойностните мъже не желаят да ги гониш. Не обичат жени, които тичат след тях, така че ако той не ти се обажда, приеми, че просто не си пада по теб! По-добре продължи напред, вместо да се унижаваш да звъниш.

7. Правили сте секс на първа среща

Сексът на първа среща не е задължително равнозначен на провал на бъдещата връзка, но ако искаме да развием силни чувства един към друг, определено има и по-умни начини. Да бъдеш прекалено интимна с някой от първия път, означава да превърнеш иначе обещаващи отношения в нещо по-краткотрайно и насочено единствено към удоволствието.

Вместо това: Задай си въпроса защо трябва да спиш с него на първа среща? Нима е чак толкова привлекателен? Или по-скоро се притесняваш да откажеш? А може би не си търсиш продължителна връзка, а просто развлечение за вечерта?

8. Приличаш на „златотърсачка“

Ако излизаш на срещи само заради статуса или парите на мъжа, рано или късно ще установиш, че интимността липсва. Когато мъжете търсят специална и продължителна връзка, те се стараят да избягват жени, на които им личи, че са достъпни на дадена цена. Дори тази цена да е изключително висока.

Вместо това: Прецени кое е най-важно за теб: финансовата сигурност или любовта във връзката – и живей според избора си.

9. Говориш за миналите си връзки

Мъжете не искат да се сравняват или да бъдат сравнявани с мъжете от твоето минало. Никога не е добра идея да говориш за отминалите си романтични връзки, за това кое не се е получило или какви са били бившите. Освен ако с човека вече не сте си толкова близки, че да можете да си кажете всичко. Но това не се случва на първа среща със сигурност.

Вместо това: Ако искаш да говориш за бившия си, по-добре сподели на приятелка, отколкото на потенциалния нов.

10. Пиеш прекалено много

Ако си прекалила с пиенето на първа среща, вероятно си се държала глупаво. Освен, че си казала неща, които не трябва, може би и не си успяла да прецениш правилно с кого точно си излязла на среща.

Вместо това: гледай да се ограничаваш до питие, най-много две, а ако не можеш – по-добре пий само минерална вода. Напиването е възможно, само ако излезеш в града с приятелки, но на първа среща може да е фатално.

Вижте още:

Колко време е удачно да се забави отговор на имейл