Женските съобщения, които плашат мъжете

| от Mamamia |


Да пишеш съобщения не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. Защото хората са плашливи и понякога си правят изводите от няколко думи, разменени онлайн. Особено в началото на връзката. Така че, ако си мислите, че мъжкото култово и глупаво: „Zdr / Kakvo si pravi6“, които жените получават понякога, няма женски еквивалент – много сте се объркали. Има – и при това различни видове.

Ето няколко женски начина на комуникация, които предизвикват вълна от негативни емоции у мъжете – от скука, през раздразнение, до открит гняв.

Внимавайте! Когато изпращате съобщение, не разполагате с плюсовете на езика на тялото и съблазнителния тон на гласа си. Затова никога не пишете важни неща в съобщения, само защото нямате смелост да ги изговорите лице в лице. Ето и какво друго НЕ ТРЯБВА ДА ПИШЕТЕ И ИЗПРАЩАТЕ, ако не искате да стреснете мъжа, към чието внимание се стремите:

Съобщения тип „Забавлявай ме“

В това включваме онези съобщения, които жените пишат, когато усетят празнота, скука, отегчение или просто искат да привлекат интереса му. Това са съобщения като „Какво си правиш?“, „Много ми е тъпо“, „Кажи нещо забавно“ и прочее. Какво очаквате точно от него, когато му пращате такова съобщение? Да дойде у вас с цирка ли? Ако искате да му привлечете вниманието, измислете нещо по-оригинално.

Много съобщения с по една дума на ред

Не изпращайте съобщения с по една дума на ред. Това. Е. Ужасно. Изнервящо. Неговият телефон ще вибрира десетки пъти, докато прочете едно изречение. Не е забавно, нито е приятно. Поставете се на негово място.

Епично дълго съобщение, изпълнено с много „истини“

Есетата са за часа по литература. Не пишете много дълги съобщения, освен ако нямате да кажете нещо изключително важно. Ако му изпратите 2000 думи по различни теми (особено ако е нещо, свързано с неговия характер, държание, поведение и желанието ви той да се промени), да знаете, че ще го объркате и раздразните. Ако прочете всичко, разбира се, което съвсем не е сигурно. По-вероятно е да хване няколко ключови думи, от които да си извади напълно погрешен извод, например, че късате с него. Или че просто не го харесвате. Или каквото и да е друго, но напълно различно от онова, които сте се опитали да изразите.

Вижте още:

Скъпо училище

Пасивно-агресивни съобщения

В писмен вид, пасивно-агресивните съобщения нямат особен смисъл. Ако той ви пише, например, „Искаш ли да се видим по-късно?“ и се чувствате сърдити, няма никакъв смисъл да пишете: „Не знам“. Никой не чете мисли и е по-вероятно това да се разчете като „не“, отколкото като „да“. И няма да имате шанс да обясните защо сте сърдити, със сигурност.

Съобщения тип „нямам собствен живот“

Писали сте на готиния си нов приятел: „Какво ще правиш уикенда?“ и не сте получили отговор. Наистина ли след един час трябва пак да пишете: „Получи ли ми съобщението?“. И след още един час пак: „Няма ли да отговориш?“.

Когато един мъж забележи, че сте му основен приоритет – а вие показвате това, когато пишете през един час – той абсолютно може да загуби желание да ви отговаря. Всъщност вие казвате: „Нямам собствен живот“ и мъжете именно това чуват, особено в началото на връзката.

Шансът да му доскучае на този етап е твърде голям, а вие да продължите да висите и да се надявате напразно да получите съобщение – огромен. Тук, а може би и малко по-рано, е моментът да спрете изобщо да му пишете. И да започнете да се занимавате със своя си живот най-после.

Съобщения тип „как ме оценяваш“

Ако той излиза с теб, значи е видял нещо. Но да го питаш през съобщение какво точно, е меко казано глупаво. Несигурността е лош съветник, когато се пишат съобщения, затова, ако се хващате, че пишете нещо от типа „Защо всъщност ме харесваш?“, „Нали все още искаш да бъдеш с мен?“, „С какво ти привлякох вниманието“ и прочее… Ударете се през ръката и хвърлете телефона някъде настрани. Не изпращайте съобщения, с които оставяте самочувствието си в ръцете на някой друг! То е ваша собствена отговорност, а не чужда.

Вижте още:

Разрушителната сила на ниското самочувствие

Съобщения за уточняване на състоянието на връзката

Ясно е, че в началото на връзката няма как да знаете къде точно се намирате като отношения. Но ако искате да обсъдите това, не го правете чрез съобщения. Прекалено е важно, за да го оставяте в писмен вид на телефона – това е за личен разговор. Представете си, че той е на работа и получава съобщение от вас, в което се казва: „Какво става с нас?“ или „Обвързани ли сме още?“ или „Искаш ли да напиша на профила си във Фейсбук, че съм с теб?“, „С мен ли си още“ или някоя подобна нелепост.

Това звучи като натиск за връзка, за осъзнаване на състоянието на нещата и изобщо за премахване на всичко, което може да бъде магично между двама души. И е много вероятно той просто да не ви отговори. Не защото не ви харесва, а защото го стресирате. Или би искал да го обсъдите лично, когато дойде момента. Ако изобщо има какво да се обсъжда.

Съобщения тип „наблюдавам те какво правиш“

Началото на връзката ви е, а той не ви е казал къде е. Внезапно виждате, че негов приятел го е тагнал във Facebook с името на заведението, в което се намират. Голяма грешка е веднага да напишете: „И как е, забавляваш ли се в (еди кое си заведение)?“ Да не би да висите в социалните мрежи и да го наблюдавате постоянно къде е? Ако е така: много тъжно за вас. И много изнервящо за него.

Критично важни съобщения за връзката

Става дума за съобщението „Обичам те“. А също и за за съобщението „Искам да се разделим“. Не се прави така. Ако обичате човека, ще дойде момента, в който ще му го кажете наистина. Ако искате да се разделите, направете го лично, очи в очи. Няма нищо по-недостойно от обратното.

Вижте още:

Колко време е удачно да се забави отговор на имейл

 


Повече информация Виж всички