Имате бебе, родено през август? Щастливци!

| от MamaMia |


Най-горещият месец в годината не гарантира лесно или безпроблемно раждане, но за сметка на това топлото време носи редица позитиви за вашето августовско бебе. Поелите първата си глътка въздух през този слънчев месец, сами ще бъдат като едни слънца, които ще ви радват, изненадват, ще ви изнервят понякога, но също така ще бъдат и ваши учители.

Защото хората, родени през август, имат не една или две забележителни черти и колкото повече расте вашето дете, толкова повече ще се изненадвате от качествата му и скритите му таланти.

Самоуверени, силни психически, дисциплинирани, късметлии и хора със силна воля – такива са родените през август. Те ще са заредени

или с харизмата на Лъва, или с интелигентността на Девата.

А защо не и с двете? Горди, чаровни, смели, откровени, упорити и чувствителни – такива са хората, родени под слънчевия знак на зодия Лъв (22 юли – 22 август). Подзнака на управляваната от Меркурий Дева (23 август – 22 септември) също се раждат хора с много приятни черти: добре организирани, прецизни, съсредоточени и артистични, на тях може да се разчита както за работа, така и за забавление. Интелигентни и практични, родените под знака на августовската Дева също имат огромен чар, макар и по-тих и прикрит.

Може би ще бъдат лидери.

Не се изненадвайте, акосе окаже, че вашият шеф е роден през август. Заради самоувереността и чара си, това са естествени лидери. Неслучайно много известни личности са родени през този месец: отпрезидентите на САЩ Барак Обама, Бил Клинтън, Линдън Джонсън, през звезди като Майкъл Джексън и Мадона, до предприемачи като Уорън Бъфет и Джордж Сорос и загрижени за света личности като Майка Тереза.

А може би не трябва да забравяме, че и рожденият ден на Майката на Майките – Богородица (Дева Мария) – се отбелязва на 15 август.

От тях стават добри учители.

Родените през август обичат да дават съвети, но също така и с щедрост раздават знание на другите. Може би затова от тях излизат добри учители. Те нямат търпение да ви покажат как трябва да стават нещата и очакват от вас да ги послушате. По тази причина е възможно

това да бъдат умни, но трудни деца.

Още от малки, августовските деца имат собствено мнение и трудно слушат когото и да е било. Интелигентността им личи отдалече. Затова и бъдете готови не само вие да учите своите деца, ами и да се оставите да бъдете научени от тях. И никога не забравяйте, че

вашето бебе ще стане човек, който ще иска задължително да бъде в центъра на нещата.

В театрите и пред екрана е буквално претъпкано от актьори, родени през август. Същото важи за певците. Всъщност хората, родени през август, много обичат сцената, чувстват се добре на нея, умеят да увличат хората и да ги забавляват. Ако не на сцената, то в живота те ще се опитват да бъдат център на вниманието и обикновено ще успяват.

Те се разбират с други бебета, родени през август.

Лъв и Дева са чудесна комбинация, независимо какво мислят някои астролози. Всъщност подобни двойки съвсем не са рядкост. Лъвовете са управлявани от Слънцето, а Девите от Меркурий, което ги прави чудесни съдружници, приятели, любовници и съпрузи. Те просто си допадат и допълват своите нужди.

Рождените им цветя са гладиола (ребрика,петльово перо)и мак.

Цветето на август е прекрасната гладиола, за която се смята, че отговаря на качествата като сила и морал. Аленият мак също подхожда на пламенния характер на августовските хора.

Рожденият камък е перидот (хризолит или оливин), както и оникс.

В миналото хризолитът – този зелен скъпоценен камък – е бил по-ценен и от диаманта. Самата Клеопатра го носи в своите имперски накити. Съчетан със злато, този камък носи любов, спокойствие и сила. Смята се, че е камък, който покровителства зодиите Лъв и Дева и е най-подходящ за родените през август. Ониксът еполускъпоценен камък с преобладаващ черен цвят, за който се смята, че влияе положително на зодия Лъв и Козирог.

Статистически през август се раждат по-едри бебета.

Родените през лятото бебета статистически са по-едри от децата, които се раждат през другите три сезона. Според изследване на Университета в Кеймбридж, направено сред 450 000 души във Великобритания, родените през август, юни и юли са били по-едри като бебета и съответно са станали

по-високи възрастни,

отколкото родените през други месеци. Според изследването, по-високият ръст се дължи на това, че жените, родили в разгара на лятото, са били изложени на по-големи дози витамин D по време на бременността, което е повлияло положително на растежа и развитието на бебето.

Същото изследване установява и, че момичетата, родени през лятото, влизат по-късно в пубертета, което пък се свързва с по-ниски нива на рак на гърдата, тинейджърска бременност и човешки папилома вирус (HPV).

Рискът от психически болести при тях е по-малък.

Според изследване, публикувано през 2012, родените през август и септември имат по-нисък риск да развият биполярно разстройство. Това отново се свързва с количеството витамин D, което бебетата поемат чрез слънчевата светлина още докато са в утробата.

Страхотни щастливци

Според изследване от 2005 година, хората, родени между март и август, са по-склонни да се самоопределят като щастливи, отколкото онези, родени между септември и февруари. Едва 44.9% от родените през есента и зимата казват, че се чувстват генерално щастливи, в сравнение с 47.9% от родените през пролетта и лятото.

Подобни са заключенията и отизследване на Университета Вандербилт. Според него, хората, които са родени през лятото, не са толкова склонни към депресия, отколкото хората, родени през по-студените месеци.

Всички тези чудесни новини обаче трудно компенсират тъгата на много от родените през август деца, че

рожденият им ден е винаги през ваканцията.

За тях може да бъде драматично изживяване рождения ден през август, защото трудно ще съберат приятелчетата си от училище у дома. Но има и плюсове: летните партита са най-добрите, макар и да не са със съучениците. Отчасти това е и защото

августовските деца винаги имат най-яките подаръци.

Не е странно: през август родителите имат повече време и възможност да изберат подарък за детето. Отчасти и защото не са се охарчили нито за Великден, нито за Коледа. В същото време

през август обикновено има доста много рождени дни.

Помислете само: родените през август са заченати през ноември или през декември, когато хората търсят домашния уют и когато има повече празници. Според статистиката, най-много хора в САЩ се раждат именно през август, защото в празничните дни между Деня на Благодарността и Коледа хората правят повече секс.

Вижте още:

Бебетата, родени през март, са забележителни. Ето с какво

Великолепно е да имаш априлско бебе: ето защо

Майските бебета са специални, подгответе се с усмивка и търпение

Капризни, сладки, емоционални – юнските бебета ще ви „скрият шапката“

Очаквате юлско бебе? Ето какво трябва да знаете

 

 


Повече информация Виж всички