5 безотказни начина да скапете успешна връзка

| от Mamamia |


Струва ви се, че дългогодишният ви партньор ви е в кърпа вързан и това ви дразни? Имате усещането, че нещата циклят в отношенията? Липсва ви усещането за драма, за интрига, за неразбирателство? Искате да внесете напрежение, дразнене, кавга?

Ако не знаете как – ви предлагаме няколко безотказни начина за скапване на връзката.

Предложенията ни могат да ви помогнат да доведете до нови нива на непоносимост всякакъв вид романтични отношения, независимо дали става дума за свежа любовна история или дългосрочен брак. И всичко това – без да се налага да прибягвате до доказаните, но тежки и заредени с чувство на вина и омраза „убийци“ на отношенията, като изневяра или отказ да се поемат родителски задължения.

Ето 5 ежедневни трика, които със сигурност ще накарат любимият човек да избяга. Или най-малкото ще го отвратят. В най-лошия случай той просто ще се отдалечи на безопасно разстояние от вас:

1. Опитвайте се упорито, редувайки тактиките, да промените партньора

Макар че по-често жените са шампионките в спортната дисциплина „да променим мъжа и да го оформим по свой маниер“, немалко мъже също са добри в хващането на половинката и мачкането на личността й като пластилин. Уви, подобно „оформяне“ не може да се случи без доза манипулация, а понякога и насилие. Или казано по научному: без „брейнуишинг“, „майндфъкинг“ и най-вече без любимия на всички нарцисисти „газлайтинг“ няма да стане.

Имайте предвид, че промяната на партньора и превръщането му в някой, когото да харесвате повече, е коварно и неблагодарно занимание: понякога, за да го промените, ще трябва да преживеете голяма поредица от конфликти. Но пък за сметка на това е много енергоемко: от ядосване, че той или тя не иска да се промени и не отговаря на очакванията ви – няма да ви остава много сила за истински щастливи изживявания свързани със самите вас.

Вижте още:

Да се влюбиш в горящ човек. И да го угасиш

2. Тревожете се непрекъснато за мнението на останалите

Както гласи поуката от първата връзка на Дженифър Лопес и Бен Афлек – мнението на околните (в звездния случай „околните“ са папараците, но в живота на обикновения, обвързан простосмъртен обикновено става дума за съседите и роднините) – е най-активният трети в една връзка.

Ако започнете да се тревожите (и се тревожите интензивно и неуморно) за това какво си мислят другите хора за вашите отношения, много скоро ще се докарате до лудницата. Но преди да се случи това, със сигурност ще опънете достатъчно силно личните си отношения, така че е възможно връзката и да не издържи, докато полудеете напълно.

От невинни въпроси, подметнати вечер преди лягане, като „Какво ли си мисли сестра ти за мен?“, до съждения от сорта на „Приятелите ти не ме харесват, затова никога няма да общувам повече с тях“, вариантите да намесим трети лица във връзката си са безброй. И сред тях няма безопасни, гаранция.

Вижте още:

Двойните стандарти на общественото мнение – несправедливо или пък да?

3. Бъдете винаги обидени и огорчени

Показвайте го. Задържайте обидите. Ако няма достатъчно обиди – намерете и подчертайте. Дръжте се като тежко фрустрирани. Бъдете онзи, на когото околните постоянно дължат нещо. Кипвайте внезапно, обзети от яд, недооценяване и истинска, автентична обида. Култивирайте негативни емоции. Търсете ги съзнателно. И не прощавайте грешки.

Слагайте бариери пред интимността, като се засягате наново или си припомняте стари наранявания. Мултиплицирайте раните си и не им позволявайте да зараснат. Не можете дори да си представите колко много драматизъм ще придаде това на иначе спокойната ви връзка!

4. Не позволявайте на партньора да избяга от миналото си

Събуждайте миналото с коментари. Концентрирайте се върху поведението на партньора в детството и младостта. Върху пропуските, допускани от родителите му, върху минусите в образованието му, върху слабите му страни като ученик, студент и млад работещ. Задължително му напомняйте негативите и провалите на негови минали отношения. Използвайте като поука опита му, за да покажете, че той е абсолютно неспособен да поддържа читави отношения. Не му позволявайте да направи разумен и обмислен избор и да продължи напред. Не забравяйте: не позволявайте и на самите себе си дори за миг да се отпускате и да вярвате, че вие сте направили правилния избор.

Когато започнете да залагате емоционални мини, закотвени в миналото, ще видите колко бързо връзката ви ще започне да избухва ден след ден…

5. Винаги побеждавайте в споровете. Подхранвайте его, което трябва да се наложи

Да мислиш за себе си е полезно – това ще ви уверят всички гурута в социалните медии. Послушайте ги и се постарайте даже да надхвърлите съветите им. Опитайте се да подхраните егото си като не допускате да губите в спорове, никога не отстъпвайте, налагайте си мнението по всички въпроси и винаги бъдете прави. Нищо не разрушава връзката по-добре от невъзможността на партньора да изкаже мнение или да се наложи. Мачкайте го! Отличните резултати са ви в кърпа вързани!

Еми, тва е, в общи линии… Желаем ви успех в провала!

Вижте още:

Вие сте лоша съпруга. И си го знаете