Жените с по-малко сексуален опит са по-щастливи в брака

| от MamaMia |


Американският християнски институт за семейни изследвания направи анкета, от която става видно, че жените с по-малко сексуални партньори преди сватбата се оказват по-щастливи в брака.

65% от дамите, които са имали само една сексуална връзка преди да се омъжат, изпитват истинско щастие в брака след нея. Процентът на щастливите американки, които са имали над 21 партньори преди сватбата, се оказал 57 на сто.

Институтът се стреми да докаже, че многобройните сексуални забежки на дамите са опасни за традиционните семейни модели. Но противниците на догматичното мислене от своя страна изтъкват, че разликата между почти целомъдрените жени и считаните за „по-разкрепостени“ е само 8 процента при намирането на брачното щастие.

Застъпниците на здравия морал все пак посочват, че независимо от малката разлика, правилото е налице. Жените с по-малък сексуален опит намират повече щастие в брака. Но противниците на догмите в секса коментират този факт с обстоятелството, че дамите само с един предбрачен партньор нямат база за сравнение и поради тази причина по-лесно се мислят за щастливи в брачната връзка.