Защо ходим на толкова срещи, а отново сме сами

| от Стела Христова |


Онзи ден получих съобщение от приятелка. Беше едновременно гордо, тъжно и гневно. Тя уж ми пишеше, за да се похвали колко е невероятна и на колко много срещи ходи, но завършваше с един въпрос: „Защо съм сама?“.

Тя не може да си намери гадже от години. А е успяла. Тя е секси. Тя може да управлява собствен бизнес. Ръководи своя доброволческа инициатива…

Не ме разбирайте погрешно. Развълнувана съм, че тази жена се чувства толкова уверена в себе си. Проблемът при много жени като нея е, че те вземат своята бизнес страна със себе си, когато излизат на първа среща. Те се държат като разследващи полицаи, когато са на среща. Не флиртуват. Провеждат срещата си като интервю за работа, като задават въпроси на човека и го поставят на място.

Ето 5-те най-големи грешки, които човек прави несъзнателно при срещи:

Провеждане на срещата ви като бизнес интервю

Когато човек не флиртува много и се държи твърде сериозно, отсрещният остава с чувството, че току-що е бил на интервю за работа. Той ще се чуди защо два часа е на кръстосан разпит. Дали иска деца, колко деца иска да има…

Срещата не е бизнес интервю. И деловият подход няма да ви помогне да подберете правилния човек. Срещата е начин да флиртувате, да се забавлявате и да бъдете секси и игриви.

Всички тези въпроси, които стреляте по човека, са теми, по които ще научите повече с течение на времето, ако просто водите непринуден разговор. В рамките на първия месец ще разберете отговорите, които изглеждате твърде нетърпеливи да знаете на среща номер едно. Не е нужно да умувате някого за тях на първата среща.

Състезание с другия човек

Забелязала съм такова поведение най-вече при хората, чиято професионална реализация е свързана с конкуренция. Те приемат такава житейска роля и се конкурират с потенциалния си партньор на срещи. Знам, че мен например никога не ме е интересувало кой от двама ни изкарва повече, докато другият човек не го обърне на източен въпрос по време на среща

Не е нужно ти да си носителят на прехраната. Нито пък човекът  в светлината на прожекторите. Или онзи, който променя света. Достатъчно е да се почувстваш желан – сексуално и емоционално. Ако се държиш като конкурент, няма как да се почувстваш по този начин на среща. Или да накараш другия да се почувства добре.

Отбягване на флирта

Според този, който го прави, избягването на флирта следва да покаже сериозни намерения. Но на среща се флиртува и точка. Какво имам предвид под флирт? Простичко – да гледате човек в очите, да му се усмихвате, да му направите комплимент и да се смеете, когато каже готина шега. Когато не правите тези неща, вие сте просто в бизнес режим. Никой не къса дрехите си за бизнес режим.

Прекомерна физическа дистанция 

Друго нещо, което мнозина пропускаме на първа среща, е докосването. Не, нямам предвид да опипваме човек или да го докосваме по някакъв явно сексуален начин. Но да не докосваш човек изобщо е грешка. Приятно е да те докоснат небрежно и закачливо по ръката, по рамото, или по косата, докато говорите или се разхождате. Не твърде дълго, не натрапчиво – само за момент, за да проличи, че близостта е желана и приятна. Ако изобщо не докосвате човек, тогава не показвате никаква форма на сексуална комуникация. Докосването на човек по този начин е просто хубав, фин начин да покажете, че се интересувате.

Липса на малки знаци

Искате да се видите отново? Дайте да се разбере и не очаквайте винаги само от другия. Да кажем, че разговаряте по време на вечеря и човекът споменава любимата си група (която също е любима група на вас). Вместо просто да кажете, че обичате музиката на тази група, кажете нещо като „ето с кого ще отида, ако има скоро техен трибют“.

Ще прозвуча като съвет на дядо ми, но това е малко като риболов. Ако пуснете стръвта, човекът ще я хване. Трябва да наблюдавате и дали човекът насреща ви „кълве“. 

Ако излизате на твърде много първи срещи и почти никога на втори, помислете над това. Да стигнете до среща е само половината от първата стъпка. Оттам нататък започва истинското пътешествие.

Вижте още:

Инстаграмки, „лудички“, послъгващи – какви са женските профили в Tinder

 

 

 


Повече информация Виж всички