Стар забранен секс наръчник подозира жените в противоестествени грехове

| от MamaMia |


„Секс наръчник“ е бил забранен в продължение на почти 250 години заради пикантни съвети и препратки към скотоложство. Илюстрираната книга е издадена през 1720 г., е забранена до 60-те години на ХХ век.

Озаглавено „Шедьовърът на Аристотел, завършен в две части, първата, съдържаща тайните на поколението“, първото издание е публикувано в Лондон през 1684 г. Авторите са толкова „угрижени“ от идеята за „неестественото лягане на жените със зверове“, че включват множество илюстрации на дърворезби на същества, родени от такива съюзи.

Други съвети, дадени на читателите, предполагат, че въображението по време на секс влияе върху това как ще изглежда детето.

Жените се насърчават да гледат съсредоточено своите съпрузи, така че децата им да приличат на тях, вместо да рискуват децата да се родят с „огромни подпухнали устни“, ако умовете им се разсеят.

Вижте още: Сексуалният „бъкетлист“ на една жена, прекарала живота си в мисионерската

Дори диетата и астрологията се анализират, за да помогнат на двойките да определят дали ще имат момче или момиче. И разбира се, бракът се счита за жизненоважен за всички двойки. Книгата гласи: „Без съмнение, обединяването на сърцата в свещен брак е най-щастливото от всички условия, защото тогава човек има второ Аз, към което може да отгатне мислите му, както и сладък спътник в труда си“.

Наръчникът предлага и съвети към двата пола за акта на съвкупление.

„Съветвам, преди да започнете брачните си прегръдки, да активизирате взаимните си желания и да накарате пламъците им да горят с по-яростна жар чрез онези нежни начини, които е по-сладко да преподаваш, отколкото да пишеш. И когато сте направили това, което природата може да изисква, мъжът трябва да се погрижи да не се отдели твърде рано от прегръдките на жена си.“

Джим Спенсър, оценител на книги и ръкописи в Hansons Auctioneers в Етуол, Дарбишир, твърди, че първото издание на този секс наръчник е публикувано през 1684 г. и е било почти забранено до 60-те години на миналия век. Това се случва поради няколко причини. Например, книгата включва илюстрации на дърворезби на „чудовища“, които са родени от неестествено съвкупление между жена и звяр. За пример се дава изображение на жена, която ражда куче.

Има няколко илюстрации на звероподобни същества, включително мъж с гъста кучешка опашка и чудовище, което се ражда в Равена, Италия, през 1512 г. Това се дължи на „мръсна и покварена привързаност“. Но трябва се вземе под внимание, че цитираният секс наръчник е написан, когато хората все още са били изгаряни за магьосничество в грузинска Англия. В книгата дори се твърди, че въображението на родителите определя бъдещите детски черти и включва илюстрация на „прислужница цялата космата и бебе, което е родено черно заради фантазиите на родителите си“.

Всъщност, ако жените си мислят за неправилно оформени тела, „силата на въображението“ може да създаде дете с уродлив външен вид. Вместо това, по време на секс жените били подканяни да съсредоточат погледа си към мъжа и да насочат мислите си към него. Тогава „детето ще заприлича на баща си“.

Век след като жените за първи път извоючват правото си да гласуват в родната страна на странния секс наръчник – Великобритания – , тази книга ни връща в много различни времена.

В нея се говори, че мъжът е „чудото на света, на когото всички неща са подчинени“. Междувременно жените са обрисувани като склонни към сексуално угаждане.

„Склонностите на женените прислужници трябва да се разпознаят по много симптоми, тъй като, когато стигнат до пубертета (около 14-15-годишна възраст), тогава започват да текат естествените им очиствания. Кръвта им вече кипи, и ако телата им не се увеличат в изобилие, умовете им достигат до плам.“

Външни причини също могат да ги подтикнат към това, тъй като душите са жизнени и възпламенени. Ако младите момичета ядат твърди, мазни неща и подправки, тялото става все по-горещо; при което желанието за еротични прегръдки е много голямо, твърди пикантното четиво.

Въпреки това, когато девиците се женят и тези желания са посрещнати от „наслаждението на техните съпрузи“, те стават „по-весели и жизнени“. Мъжете се съветват да ядат месо, за да „накарат семето да изобилства“. Дълъг списък от препоръчани храни за подпомагане на сексуалната функция на мъжете включва яйца, врабчета, косове, дроздове, яребици, пащърнак, млади гълъби, джинджифил и ряпа.

Старият секс наръчник не пропуска и съвети за раждане на момче или момиче.

За да има момче, жената трябва да се обърне надясно веднага след секс. А за да има момиче – наляво. Междувременно „най-подходящото време за създаване на деца от мъжки пол е, когато слънцето е в Лъв и луната в Дева, Скорпион или Стрелец… за раждане на женска рожба най-доброто време е, когато Луната намалява, във Везни или Водолей.“

Що се отнася до създаването на бебе, семето на човека е „божествен дар, изобилно надарен с жизнен дух, който придава форма и форма на ембриона“. Книгата дори засяга „алчните копнежи на бременните жени за неща, които са в противоречие с хранителните вещества“, като „въглища, боклук, тебешир, пирони, кожа, човешка плът и конска плът“.

Но „божествената природа“ на човека не е всепобеждаваща. Брачните грешки включват по-млад мъж, който, за да увеличи богатството си, се жени за достатъчно възрастна жена, за да му бъде баба. „Подобен може да се нарече случаят, когато любящ старец се ожени за девица в разцвета на младостта и силата си, на която напразно се опитва да угоди, като по този начин отива в гроба си.“

Вижте още:

Годишен наръчник по патриотизъм за деца