Внимание! Опасности за ново бебе дебнат всякакви

| от Владимир Вълков |


Децата са чудно и велико нещо и да ги имаме и отглеждаме е най-смисленото нещо на света, нали! Така е, така е. Стига да не ни дойде твърде нагорно. Понеже и най-прекрасната изненада може да бъде поднесена в неподходящ момент. Не че много можем да се справяме в планирането на това кога е подходящо да се появи ново бебе в семейството. Но да опитаме поне да не се справяме твърде зле по отношение на това кога да поизчакаме. Особено ако тъкмо първото е навършило 3 месеца, може би да му правим точно сега братче/сестриче, не е точно моментът. Или пък вече и двете деца могат сами да ходят на гърне и ни се ще малко да съберем сили преди третото.

Така. Да видим от какви лукави моменти трябва да се опазите с половинката си, за да не се окаже, че сте го направили това бебе ама в много неподходящ момент, много непланирано и без много някак си да не е ясно как пък взе, че стана така:

Часът на Земята

Много бъдете нащрек! На 27-ми март, събота, е!

Вие сте готини и съвестни хора. Ще стане 27 март, 20:30 ч. И ще спрете тока за един час, за да помогнете малко на задъхващата се планета. Приспали сте детето/децата тъкмо навреме – като по чудо – в 20:15 (такова ранно приспиване никак не е лесно, но на тъмно с диваци на главата е още по-сложно). И ето. Вие, двамата. Сами, един до друг. На тъмно. Цял един час. Говорите си мило и нежно. И хоп – девет месеца по-късно сте създали още едно човече? Да, да. Ей-така. На теория изглежда „да бе, да!“, а на практика „Олее, какво стана!“. Аха. Може и да не помните, но едно време – през социализма – имаше режим на тока и да не се окаже, че самите вие сте правени точно в часовете на тъмно…

Секс за сдобряване

Чудесен подход за сдобряване, а и сексът е по-страстен. Но. Опитайте вече и други начини за сдобряване, не сте още на 19 все пак. Може да пробвате с разговор, извинение, подарък… Да не вземе някой секс за сдобряване да се окаже, че е бил и за създаване.

Децата са при бабата

Принципно това е една от най-коварните ситуации. Сега с Ковида се случва по-рядко, но затова е и много по-опасна! Защото оставате насаме, без децата, за повече от няколко часа. Може би оставате без децата дори за цели дни наред, бърр! И след като се наспите (освен ако после не е дошло време да си ги взимате) и сте посвършили някоя отложена задача, ще се сетите и за секс. А като децата ги няма, той може да не е набързо, недовършен или незадоволителен. Може да се окаже твърде активен, пълноценен и дори такъв, дето да е за хвалене пред приятел(к)и. Пък може и да се окаже, че след 9 месеца има и какво да пожънете.

Важни празници

Рождени дни, годишнини… Моля ви се. Зрели хора сте. С деца. Помислете малко. Недейте да празнувате повода със секс. Ще се размекнете, ще се умилите, ще си кажете, че сте си най-важните на света. А после? Нов важен член на семейството ли?

На почивка само двамата

Ето това вече е най-най-опасната опасност на опасностите! Море, слънце, топлина, солена вода, гладък пясък. Или кристален въздух, гледки, височини, аромат на борови връхчета… Ехооо! Бъдете нащрек всяка секунда. Защото природата така ще ви заблуди и омае, така ще се почувствате млади и силни, красиви и с желание за живот, че ще ви се прииска да наваксате със секса за години назад. А с такава нагласа лесно се създава живот.

Твърде изтощени

Децата са заспали. Вие сте, както обичайно, твърде изтощени, лягате си. Но по някаква необяснима причина на някого от двамата му се приисква. И хайде набързо. Цак – готово! Ее, твърде сте изтощени, за да идете да се поизмиете. Айде душ на сутринта, когато сте си поотпочинали, направо и чаршафите им е време за пране, давайте сега малко да поспите, нали. И хоп – докато вие си нанкате и се въртите неосъзнато в съня си – някой подъл сперматозоид, решил да не чака вашия душ, съзнателно напредва към където не трябва.

След прибиране от среща с приятели и малко алкохол

Особено ако прибиращият се е жената. Щото, когато това е мъжът, той може да се опази, но иначе мъжете трудно отказват. Така. Значи тя е била на среща с приятелки, той е поел децата, да може тя хем да разпусне малко, хем да го похвали после. Там е било забавно, малко вино, това-онова, приказки, още малко вино. Прибира се, децата спят, мъжът почти заспива. А гласът от виното казва: „Секс! Сега! Секс!“. Мъжът е изтощен, жената амбицирана и след сещате се колко месеца на мъжа вече му е по-трудно да остава с децата сам вкъщи, понеже те са с едно повече.

Та, така. Сигурно има и други опасни ситуации, но както се вижда, общото е сексът, така че най-сигурно е да го избягвате.

Все пак сте големи хора вече, носите достатъчно отговорности.

Ако пък хормоните нещо се размърдат и ви се прииска, поизчакайте малко или пък идете да изчегъртате основно банята, ще ви поотмине. Достатъчно хора има, които, някъде там, в този момент, млади и безгрижни, правят първото си дете. Вие с вашите три накъде?