Учени откриха, че G-точката не съществува

| от |


Съществува ли или не G-точката – тема, която е актуална в продължение на десетилетия. Ако попитате дамите, ще чуете положителен отговор, ако обаче се допитате до учени и изследователи те ще бъдат на корено различно мнение.

Точно в този момент можете да спрете, да се заблуждавате, според ново проучване на екип от експерти от болница Остин в Мелбърн, Австралия – няма никакви анатомични доказателства, че подобна точка съществува в женското тяло.

По време на проучването са изследвани 13 жени на възраст между 32 и 97 години, като заключението гласи, че няма видима анатомична структура в зоната на G-точката, освен вагинална стена и уринарни структури.

Водещият изследовател д-р Нейтън Хоаг смята, че причината за женската чувствителност в тази област е близостта й до клитора.От външната страна клиторът изглежда като малък бутон с размер на леща, но всъщност има формата на жълъд и се простира на 3 инча във влагалището до мястото, където се предполага, че се намира G-точката. Има голяма вероятност това всъщност да е вътрешният клитор на жената. Тази зона се намира на предната вагинална стена, около два инча и има текстура на орех.

Тъй като вътрешната част на клитора се свързва с така митичното G-място, учените са напълно сигурни, че стимулирането на това място евсъщност един вид клиторен оргазъм.

Резултатите от проучването могат да накарат мъжете да си отдъхнат и да спрат да търсят игла в купа сено, защото просто не съществува подобно нещо.


Повече информация Виж всички