Треньор по срещи, взимащ $20 000 на консултация, разкрива с какво грешим в приложенията за запознанства

| от MamaMia |


През 2019 г. Ейми Нобил основава „Love, Amy“ – услуга, посветена на подпомагането на необвързаните да създадат своите профили в приложения за запознанства и да намерят дългосрочна връзка. Нобил работи индивидуално с необвързаните хора, за да ги научи как да създават и развиват своите профили, да започват разговори в приложения за запознанства, да осигуряват качествени съвпадения и да намират истински значими за тях съвпадения.

Тя твърди, че използва интелигентни таблети със специален софтуер, който ѝ позволява да влиза в профилите на своите клиенти едновременно с тях. Това води до съвместно изживяване, където тя може да види често срещаните грешки, които клиентите ѝ допускат, и да предложи нови начини подходи. Срещу $20 000 клиентите получават четири месеца обучение на Нобил. Тя работи средно със седем клиента на месец и познава добре елементите, които карат един профил да се отличава и с добро, и с лошо. Пред Insider консултантът споделя шестте най-често наблюдавани грешки, които допускаме в профилите си.

Снимки на над 4 години

Когато Нобил преглежда съществуващите профили на своите клиенти в приложението за запознанства, тя премахва снимки, които са на повече от четири години, веднага. Единствено актуалните снимки ще дадат на другите необвързани най-точната представа за това кой сте и ще предотвратят несъответствия. Ако сте човек, който обича постоянно да променя външния си вид, като цвета или дължината на косата си, Нобил предлага да включите снимки, които отразяват склонността ви към честа промяна. „Ако променяте цвета на косата си от син на червен на розов на кестеняв или ще обръснете половината си глава и след това ще пуснете косата да израсте отново, тогава просто давайте. Всъщност няма значение какъв е точният моментен външен вид, защото самата промяна е част от това кой сте. Но ако сте носили косата си до кръста през целия си живот, а след това буквално миналата седмица сте я отрязали цялата, ще трябва да правите нови снимки.“

Ако не можете да намерите скорошни снимки, които харесвате, и ви се иска да изглеждате както преди години, Нобил предлага да си вземете почивка от приложенията за запознанства. „Това не означава, че е завинаги. Може просто да е месец, в който просто да се фокусирате върху негативното отношение върху сегашния ви външен вид и причините за него“. Когато нейните клиенти са в криза на самооценката, тя ги съветва да отделят пет минути за медитация, след това 10 минути, за да напишат пет неща, за които са благодарни, и пет неща, които искат в живота си. Според нея, практиката може да изгради повече състрадание и разбиране към себе си, така че човек да е по-автентичен и повече себе си – и в приложения, и на първа среща.

Снимки с шапка и/или слънчеви очила

Хората често използваме аксесоари или пък косата си като щит, с който да прикрием реалния си външен вид. Независимо дали го правим умишлено или не, Нобил съветва да се откажем от реквизита. Може да се чувстваме по-уязвимо, но е полезно за намиране на хора, с които ще си допаднем. Те ще искат да видят блясъка в очите ни.

Групови снимки с повече от трима участници

Въпреки че е хубаво да покажем колко обичаме да прекарваме време с приятелите и семейството си, груповите снимки често объркват потенциалните партньори, отбелязва Нобил. Някой може да не ни различи в масовката на групова снимка, което е загуба на снимка. По думите ѝ никога не трябва да караме другите потребители на приложение за запознанства да полагат усилия и да се чудят, когато преглеждат нашия профил. Ето защо тя съветва да се използват само снимки с до двама любими хора, за да бъдем лесно разпознаваеми.

Селфита и снимки в огледалото

Огледалните фотоси и селфитата изглеждат незрели. Нещо повече, те често дават „изкривен“ и нереалистичен изглед върху човека на снимката, което не е идеално за профил. Ако искате да се покажете като небрежна и безгрижна личност, Нобил предлага да заменим селфито с кадър, „режисиран“ от наш приятел. Този кадър може да отразява дейност, която обичаме – караоке, парти с маски, риболов, катерене, танци.

Видеа и гласови съобщения

Приложенията за запознанства редовно добавят нови функции с деклрацията, че така ще засилят връзката между потребителите си, но Нобил гледа на тях с известно подозрение. Тя изтъква, че гласовите представяния и видеоклиповете в профилите обикновено са по-скоро разсейващи, отколкото примамливи. „Те са още едно допълнително нещо, което другият потребителя трябва да анализира и профилът просто се превръща в сложен мултимедиен пъзел, от който хората просто се отегчават и отказват. Тя добавя, че потребителите са склонни да използват тези функции, за да демонстират хумора в своите профили, но това крие риска да не бъде разбрано в двуизмерната онлайн среда.

Сериозността може да се разчете като прекомерна или създаваща неудобство, хуморът – като лигавщина и неприятна странност. Вместо да изразяваме хумор във видеа и гласови записи, тя препоръчва да запазим шегите си за първата среща и дотогава да се придържаме към снимки и текст.

Описание и биография, базирани на негативизъм

Тип „Да не ми пишат хора, които…“.

Ако неин клиент използва своя профил, за да обясни качествата или поведенията, които не харесва, Нобил веднага го насочва да премахне тези си сентенции. Тя акцентира, че да бъдеш негативен в профила си, независимо дали чрез подкана, която гласи „Не трябва да излизаш с мен, ако…“ или гледна точка или хоби, което не можеш да понасяш, е огромен страстоубиец за потенциални съвпадения.

Вместо това тя съветва да се съсредоточим върху три бързи и витални категории: кои сме ние – какви са основните ни каузи, ценности и интереси; какво търсим в прилжоението; каква е по-безгрижната ни страна. По нейни наблюдения хората не използват биографиите си, за да кажат наистина кои са и нещо важно за себе си. А би било най-добре да правят именно това.

Вижте още: 

Романтици, анонимни перверзници, женомразци: По Tinder-a ще ги познаеш