Нещата, които не си заслужава да правим заради единия секс

| от Вучето |


Има един лаф, че топла супа и гола жена не се оставят за по-късно. Почти съм сигурна, че го е измислил някой любител на шкембе чорбата и спортния секс, в съзнанието на който тези две неща са взаимосвързани.

За някои хора идеята да бъдеш пълноценна личност се заключава в това не просто да правиш секс, а да правиш секс при всяка възможност и, ако може, да получаваш уверение, че го правиш като бог. За тях сексът отдавна е престанал да бъде задоволяване на естествена физическа нужда или метафорична черешка на тортата на любовта, а се е превърнал в негласна клауза в един негласен договор между две (или повече) страни. В днешния свръхсексуализиран, неоново-осветен, латексово-опакован свят, в който сексът и неговото производно – да бъдеш секси – са се превърнали в мерна единица за успех и самочувствие, е трудно да кажеш „не“, когато някоя подточка от клаузата не те устройва. Защото в противен случай ще излезе, че си неадекватен, неспособен, невървежен.

В стремежа си да получи пред-еякулационно внимание и мъничко мимикрирана любов човек понякога прави глупости, които често водят след себе си не само разочарование, но и неприятни последствия.

Ето някои от нещата, които не си заслужава да правим заради единия секс.

Играчка-плачка

Да кажем, че си необвързана, сексуално активна жена – не непременно от типа „хищна хиена“, може и „Ум белият делфин“*. Срещнала си нов партньор и първите седмица-две чукането върви много добре. Всъщност толкова добре, че чак започват да ти се причуват сватбени камбани. Обаче една вечер, както вече сте се разгорещили в леглото, пичът те обръща като палачинка и без предупреждение, без да пита може ли-не може ли, мощно прониква през задния ти Сезам. Унизително ти е, боли те, иде ти да го изриташ в топките. А и сватбените камбани са замлъкнали. Ти също си замълчаваш. Понеже знаеш (или си въобразяваш, че знаеш) какво ще си помисли пичът: Само задръстените момичета не правят анален секс.

Вижте още: Обичам те, пусни ми отзад

И тук светва червеният бутон. Не е нередно да не обичаш анален секс, нередно е да не откажеш, щом не те кефи или не ти се иска в момента. За да бъде задоволителен и за двете страни, сексът трябва да бъде като огледало с две лица, да се основава на доверие, разбиране и, съжалявам за анахроничния соц-израз, на взаимопомощ.

Дори да сте склонни на драстични сексуални експерименти, въпрос на добро възпитание е предварително да съгласувате с партньора си какво ще се случва и, най-важното, да спрете, когато нещата са стигнали твърде далеч. Садо-мазо заигравките изглеждат яко само на кино и в YouPorn. Действителността обаче е съвсем различна. Някои BDSM** практики – като инсцениране на отвличане и изнасилване – лесно могат да ескалират в чист садизъм, затова човек трябва да бъде особено внимателен, когато се съгласява да участва в подобни ролеви игри.

Щрак, Марийке, на портрет

Не позволявайте да ви снимат в компрометиращи пози или заснемат на видео по време на секс. Трябва ли изобщо да обяснявам какви са подводните камъни при тази привидно безобидна сексуална практика! Дори да сте 99% сигурни в партньора си, не сваляйте гарда и не забравяйте, че в днешния дигитализиран свят нищо вече не е „само за домашна употреба“.

Вижте още: Реваншисткото порно и защо се случва то

Горе на черешата

Да си вдигне ръката този, който не е правил секс на пияна глава! Пияният секс, при който падат дрехи и задръжки, неслучайно е възпяван от родни и международни музикални величия през годините като Ивана и Ед Шийрън например. Да се поотпуснеш с едно-две питиета си е напълно в реда на нещата, обаче да се направиш на прасе с наркотици, за да се чукаш, вече е тотално различен филм.

Уви, химсексът*** е все по-бързо разрастваща се практика, която отдавна е напуснала нощните гей клубове, където се счита, че е нейният генезис. Целта на приема на различни медикаменти, най-често метаамфетамини, кокаин, мефедрон и кетамин, е да повиши сексуалния нагон и да направи секса по-разкрепостен, по-страстен, по-опасен. Често обаче хората омешват дрогата с пиячката и ефектът е обратен на търсения. В някои случаи подобни химическо-сексуални експерименти завършват в спешното.

Мъжете може и да са от Марс, обаче някои болести са от Венера

Намерението ми не е да ви изнасям лекция за безопасния секс, понеже съм сигурна, че правилата на играта са ви ясни. Но съм сигурна също така, че повечето вагинопритежателки са склонни да компрометират здравето си и да поемат риска от нежелана бременност, разрешавайки на партньора си да подходи към секса с „гол в ръката нож“, както е казал поетът. Да се пренебрегва употребата на кондом е голяма грешка. „Хайде де, няма да си разваляме кефа с тия гуми“, „Ще го извадя навреме“ и „Нали знаеш, че те обичам?“ са все оправдания, които целят да притъпят женската интуиция и чувство за самосъхранение и да предизвикат милосърдната сестра у нея, която се грижи на страдащите да им е добре. Понякога обаче тази милосърдност ни излиза през носа под формата на гнусни латински абревиатури като HSV, HPV, HIV и пр. Сега, не че искам съвсем да ви отказвам от секса, но само ще вметна, че някои полово-предавани болести като генитален херпес и сифилис могат да се прихванат и от обикновена целувка. (Аз лично затова съм спряла целуването уста в уста с непознати, както ставаше едно време между държавните лидери на соц страните!)

Мара Общата

Само защото има толкова щъкаща риба в морето на мобилните дейтинг приложения и всяка риба иска да те напълни с хайвер, не е достатъчно добър аргумент, за да се мяташ на всеки член. Като си лягаме с всеки, с когото си чукваме среща в тези апликейшъни, просто за да не излезе, че напразно сме се гримирали и сме се разкарвали до тях, е също толкова лоша идея, колкото и да дояждаме на детето, за да не се хвърли храната. Когато обаче си правил еднократен секс на този принцип известно време, в един момент осъзнаваш, че подобни компромиси не ти носят нищо друго освен тъга и празнота. Поуката е ясна: Понеже не живеем във вълшебна приказка, затова и няма никакъв смисъл да целуваме (и изчукваме!) 150 жаби с надеждата, че все някоя ще се превърне в принц.

Мийт Лоуф трябва да е имал своите причини, за да изпее навремето: „I would do anything for love but I won’t do this“. Не съм прима-сексоложка на републиката като госпожа Кобилкина, но все пак ще си позволя да препоръчам на всички сексуално активни жени и мъже да превърнат този незабравим рок мотив в своя лична мантра и да си го повтарят не само когато опре до любов, а дори само до единия секс.

*Популярен в България през 80-те години анимационен френски телевизионен сериал, в който се разказва за приключенията на един бял, много красив и интелигентен делфин.

**Субкултура на нетрадиционните форми на сексуални отношения, базирани на ролеви игри на господар и подчинен. 

***От английското chemsex, известно също като PnP (Party and Play) – прием на наркотични вещества с цел да се улесни или подобри сексуалния акт.

Вижте още:

Кобилкиното войнство ме дразни, хейтът по него – също


Повече информация Виж всички