Обичам те, пусни ми отзад

| от Ния Лазарова |


Вие си мислите, че аналният секс е тема табу, но истината е, че той присъства като голям розов слон в отношенията на всички двойки. Защото мъжете по природа са изследователи с мания за притежание и няма по-голямо удоволствие за тях от това да знаят, че са „минали“ по всички пътеки.

Та, розовият слон на „даваш ли го дупето или няма да го даваш“ присъства в почти всяка връзкa, като двамата ту се правят, че не го виждат, ту разпалено обсъждат.

Общо взето мъжът винаги ще си иска (кога вербално, кога „опа, сбърках“), сляпо воден от библейското „почукай и ще ти се отвори“, докато жената (в повечето случаи) ще се дърпа, като зад всяко нейно „не“ стои страхът.

Страх и притеснение – това са основните причини за нежеланието за анален секс.

Имат ли те основание? Да, разбира се. Могат ли да бъдат превъзмогнати и да се достигне до нови сексуални висоти и удоволствия за двамата партньори? Да, разбира се.

Мнозина заклеймяват аналния секс като „неправилен“, „неестествен“ и не знам си още какъв, но истината е, че ако се практикува с нужната доза подготовка, желание и внимание, може да доведе до изненадващо силни оргазми и чувство на задоволеност.

Всичко обаче трябва да започне от личното желание и чувство за готовност. Нищо в секса между двама души не трябва да става насила, без значение дали става дума за анални подвизи, орални ласки, заигравка с играчки, трети лица и т.н.

Това, че някой много настоятелно иска нещо от теб, а ти никак не искаш да му го даваш, не означава, че ти си лошият в случая. „Обичам те“ никога не трябва да служи за рекет, което ще рече, че с подобна заявка на силни чувства не следва нито да си просите секс, нито да се освобождавате от миенето на чинии.

Ако пък сте приключенски настроени, имате достатъчно доверие на партньора си и искате да тествате аналните удоволствия, то е добре да имате предвид няколко неща:

  • Хигиената е най-важна! Това, което по принцип е изход, а не вход, трябва да бъде добре промито с вода (да, става дума за клизма) към половин час преди акта.
  • Дръжте под ръка мокри кърпички, защото всичко се случва.
  • Ползвайте презервативи. Отново по хигиенни съображения.
  • Лубрикантите са за предпочитане.
  • Действайте внимателно, бавно и нежно.
  • Казвайте си – „боли“, „хубаво е“, „по-бавно“, „по-бързо“, „спри“, „още малко“ и т.н. Не си мълчете, защото партньорът ви едва ли е медиум и не би могъл да разбере дали охкате от удоволствие или от болка. Можете да бъдете сигурни, че той ще ви е благодарен, ако му давате насоки.
  • След „отзад“ не трябва да има „отпред“ или където и да било другаде, докато не се измиете добре и двамата.
  • Не прекалявайте. Подобен вид удоволствия не са за всеки ден.