Еротика и фантазии на български

| от Ния Лазарова | |


Еротиката винаги е била неделима част от живота на човека, без значение колко се изчервяваме и отричаме. По един или друг начин всеки има своите тайни желания, копнежи и страсти, които понякога изпълнява, друг път остава като тлеещи пламъци на възбудата в съзнанието си.

Истината обаче е, че желанието е като апетита – идва с яденето, а често и с подходящата визуална или ментална симулация.

Затова и еротичните изображения, писания и филми са така популярни от зората на човечеството до днес. Нямам предвид порното, то е една прекалено груба и пресилена „еротика“, която цели бързо и животинско задоволяване. Но когато става дума за художествени или литературни произведения, то нещата стоят по съвсем друг начин.

През годините са излизали различни еротични книги, коя успешна, коя пълен провал, но пък винаги стигащи до определена аудитория. У нас все още в библиотеките на бабите и дядовците ни се мъдри „Мъжът и жената интимно“, а в по-изтънчените може да откриете „Емануела“ и „Месарят“. За сметка на това поредицата за 50-те нюанса сиво изобилстват от всяка книжарница и рафчета с книги на студентките, както и техните майки и лели.

Ако ви се чете нещо леко, приятно и възбуждащо, то бих препоръчала една българска еротична книга, която се появи на книжния пазар у нас съвсем скоро.

Става дума за „Еротични фантазии“ на Петър Дончев. Историята в книгата се чете лесно, бързо и нажежава сетивата. Интересното е, че в цялата книга не бихте открили нито една вулгарна или груба дума, без значение точно описаните сексуални преживявания на главната героиня. Именно поради този факт книгата не дразни с изказа си, а напротив – потапя те в блажени фантазии и чувство на приятна възбуда.

Що се отнася до автора, той по професия е актьор. Казвам „професия“, защото не са много хората, прекарали целия си професионален живот в театъра – от завършването на НАТФИЗ, до пенсионирането. Дончев е играл в Благоевградския драматичен театър, в театъра на Народната армия, театъра на Словото и в театър Възраждане.

Разкрива, че друга голяма страст му е Художественото слово, като в репертоара си има четиринадесет самостоятелни рецитала и моноспектакли с над 6000 срещи с публика само в този жанр.

Интересното е, че както съпругата му, така и двете му дъщери го подкрепят в новото му начинание в еротичната литература.

„Еротични фантазии“ е налична и в електронен вариант за всички, които се срамуват да не би от кориците околните да разберат какво точно четат ?


Повече информация Виж всички