10 знака, че ви изневеряват

| от MamaMia |


„Ако мъжът ми изневеряваше, щях да усетя“, сподели веднъж една приятелка. Тя е в хармонична връзка и е много вероятно наистина да усети, ако той кръшка, при условие, че се познават отлично. Или пък не? Понякога мъжете умеят да прикрият изневярата си забележително добре. Но също толкова добре, ако не и повече (и със старателно вглеждане в детайлите) умеят да прикрият забежките си и жените. Ако някой от двамата партньори обаче тръгне „встрани“, то връзката неминуемо започва да страда, защото енергията в нея се дисбалансира. Появи ли се изневярата, проблемите тепърва започват да излизат наяве…

Ако партньорът има отношения с друг човек, то промяната в поведението обикновено е видима – стига да искаме да „видим“ и „повярваме“. А ето и няколко сигнала, които трябва да ни поставят нащрек, ако имаме съмнения за изневяра:

1. Забавяне, закъсняване, необяснимо изчезване

Ако човекът, с когото се срещате или живеете, започне все повече да закъснява след работа, или не вдига телефона, или го няма в някакви периоди от време и не знаете какво се случва с него, а по принцип не е такъв – трябва да се притесните. Ало го/я попитате и не знае какво да отговори или се обърква, ако забелязвате разминаване в приказките или лъжа – той/тя определено крие нещо. Особено сега, по време на пандемията, когато повечето хора не се занимават с особено много дейности извън работа (а заведенията са затворени), тогава подозренията може и да са основателни.

2. Променя се начинът на комуникация

Ако партньорът обикновено дава подробности къде ходи, но този път го/я попитате и отговори простичко, че е бил навън – тогава може би крие нещо интимно и не иска да се довери. Обикновено, за да хванете някой, че лъже, е достатъчно да сравните промените в поведението му с онова, което прави обичайно.

Уж маловажните неща, които унищожават връзките

3. Засилен интерес към вашите дейности

Ако партньорът внезапно пожелае да знае точно кога излизате от работа, кога ще се приберете у дома или иска да знае точно кога ще се върнете от командировка, може би има предвид нещо. Вероятно има намерение да говори по телефона или да приеме друг/а. Ако това се случва по време на пандемия, то е нормално освен да се притеснявате за вашата връзка, то и да се тревожите за COVID-19. Има прекалено много поводи това поведение да не е приемливо – дори да не е свързано точно с изневяра!

4. Манипулират ви

Ако напоследък се чувствате така, сякаш полудявате и започвате да се чудите дали наистина всичко е наред с вашия партньор, е възможно той/тя да ви манипулира. Понякога изневеряващите започват интензивно да обвиняват половинката си в изневяра или пък в параноя. Партньорът може и да започне да ви обвинява, че си измисляте неща, ако го попитате дали има друга връзка. Може да ви обвини в истерия и излишна ревност, или в прекомерна емоционалност. Някои изневеряващи усилено започват да лъжат и да манипулират ситуацията до степен, в която започвате сами да си задавате въпроси за собственото си място в тази връзка.

7 искрени филма за брака, изневярата, развода

5. Заключен телефон и недостъпен компютър

Технологията е издайническа, затова изневеряващите партньори заключват телефоните си и компютрите си. Ако това е нов похват за половинката, значи нещо се крие или той/тя се срамува от нещо. И ако мислите, че това е ново поведение, то бъдете още по-нащрек: изневеряващите обикновено изведнъж започват да разбират от технологии. Те са склонни да си инсталират нов криптиран таен чат или приложение, което да заключва (секси) снимки, или такова, което да снима всеки, който се опитва да отключи телефона. Така че ако той или тя е променил/а навиците си с технологиите, тогава е добре да си зададете някои въпроси.

Изневяра ли е да си чатиш тайно с друг?

6. Колата е с навъртени километри, а в спалнята има издайнически следи

Повече навъртени километри, странни зареждания на бензиностанции, седалка до шофьора, която е нагласена спрямо ръста на някой друг… Точно както и спалнята, така и колата носи много издайнически белези: косми, вещи, които не са си на мястото, странна козметика… или, не дай си боже, бельо, което не е ваше!

7. Промени във външния вид

Ако любимият изведнъж започне да се бръсне изключително много, а любимата смени внезапно прическата, ако той започне да тича, а тя се запали по нетипичен за нея спорт, ако той старателно започне да ходи на фризьор и промени своя гардероб – е възможно да има причина. И тази причина да не сте вие. Промяната във външния вид се забелязва особено силно при мъжете, които имат извънбрачна връзка. Значителните промени, новите дрехи и бельо често са сигнал, че става дума за ново вмешателство във връзката. Ако обикновено вие пускате пералнята с неговите неща, но внезапно той поиска да го прави, бъдете нащрек. Същото важи и когато той се прибира вкъщи и бърза да си вземе душ.

8. Нови интереси и речник

Ако той/тя внезапно започне да пуска нови песни в плейлистата си в Spotify или пък да говори с нови, неизползвани досега думи, то е добре да се притесните. Нашите вкусове се влияят от другите хора, особено когато става дума за романтични отношения. Ние лесно попиваме нови думи и изрази, благодарение на тези, с които прекарваме повече време. Ако вашият партньор има нов речник, може да се запитате защо е така. Същото е и за интересите. Не е обичайно да се появи ново хоби, към което партньорът преди не е проявявал интерес.

9. Чувствате се отдалечени – и се променя честотата на правене на секс

Когато сте романтично обвързани с някой, той става вашият основен човек. Ако забележите, че той не разказва вече за своя ден, че не споделя своите проблеми и не говори за неща, които са важни за него – имате проблем. Комуникацията е основното в една връзка и ако фокусът е някъде настрани, дисбалансът е налице.

Може да усетите проблем и ако се променя честотата на сексуалния акт, техниката или интензивността му. Не е само до това да правите по-малко секс, защото понякога изневеряващите правят обратното – искат повече секс. А и либидото и сексуалното ни желание се колебаят в различни периоди от живота. Но ако забелязвате внезапно увеличаване или намаляване на сексуалното желание, което е трудно обяснимо – това е лош знак.

ОЩЕ:

„Изневяра без секс не е изневяра“ и още заблуди

10. Странни промени във финансите

Разбира се, ако забележите някакви необичайни сметки на името на вашия партньор (например от хотел или за бижута), то тогава, естествено, ще реагирате. Регулярните тегления на пари също са знак, че партньорът не иска да плаща всичко по банков път, за да не оставя следи. Нови кредитни карти или странни извлечения от компании, може и да означават, че той има своя отделна сметка, за която не ви информира, което само по себе си е притеснително. Ако работи допълнителни часове, а парите му не се увеличават, или се отдава на някакъв проект, който го държи до късно, това също повдига доста въпросителни.

Разбира се, не е задължително тези сигнали да означават, че ви изневеряват. При някои хора промените са нещо обичайно с годините. Но ако виждате подобни знаци и вашата интуиция ви казва, че нещо не е наред, то  вярвайте й. Дори партньорът да няма паралелна връзка, то явно с него се случва нещо притеснително. Опитайте се да разберете какво е.

Още:

4 основни причини хората да изневеряват

 


Повече информация Виж всички