Сложете гривничка, погрижете се за по-добър живот на децата в България

| от MamaMia |


По повод предстоящите мартенски празници от Национална мрежа за децата* обявиха, че раздават безплатно в търговската мрежа, както и сред приятели и партньори в страната специална гривничка – символ на грижата за децата в България.

По този начин сдружението, в което членуват над 140 организации и над 10 хиляди професионалисти, обявява началото на движение „Заедно за децата“, с което се призовава цялото общество към отговорно родителство и гражданска активност по темите за децата.

Професионалистите и организациите в Национална мрежа за децата (НМД) са обединени вече 15 години от каузата всички деца да имат семейство, да бъдат здрави, да ходят на училище, да се радват на дом и закрила.

Всеки, който сложи гривната, проявява своята съпричастност към каузата.

„Заедно за децата“ продължава и под формата на игра във Facebook. Всеки може да се снима с гривната, да опише своята мечта за по-добър живот на децата в България и да публикува поста на стената си в социалната медия до 15 март. Може да включи и хаштаг: #заеднозадецата. Петте послания, събрали най-много лайкове, ще получат специален подарък от Национална мрежа за децата.

Партньори на кампанията са Mamamia.bg, издателство и книжарници Сиела, книжарница Гринуич, сп. Жената днес.

лице

*Национална мрежа за децата е най-голямото българско обединение на граждански организации и активисти, които работят в полза на децата. Повече от 140 хиляди деца и над 63 хиляди семейства годишно получават подкрепа от над 140 организации и над 10 хиляди професионалисти.