„Стигнахме ли вече?“: Идеи за път с дете

| от MamaMia |


Къде да заведем децата през ваканцията? „Стигнахме ли вече“ отговаря на този въпрос. Това е големият въпрос, който рано или късно застава на пътя на всички вечно заети, поуморени и объркани родители. Къртовската задача да организираш поредната семейна почивка е уравнение с твърде много неизвестни и непредвидени подводни камъни.

Но без паника!

На помощ на всички майки и бащи на републиката пристигат утвърдените специалисти в потушаването на всякакви кризисни ситуации – „Майко мила“. (Автори на поредицата „Да оцелееш като родител“).

Във второ, преработено и допълнено с още много страници и над 250 фотографии издание излиза най-забавният семеен пътеводител за българския родител – „Стигнахме ли вече?“.

Плод на дългогодишни скитосвания, товарене и разтоварване на багажи, обикаляне на забележителности, панаири и много, много ядене на вкусни гозби. Този пътеводител е замислен с единствената цел да направи пътуването с деца по-лесни. И по-предвидимо (доколкото е възможно). И по-малко взривоопасно. А това си е задача, достойна за Нобелова награда за мир!

Вижте още: С деца на път, или как да не превърнем влака и самолета в ад за всички

От планирането през подготовката за пътуването, която може да вдигне кръвното и на най-големия стоик, до заветния въпрос „Стигнахме ли вече?“ … Със запазеното си чувство за хумор двете фурии от „Майко мила“ споделят идеи за семейни пътешествия без стрес, напрежение и излишни усилия. Има и такива!

Пътешествията в „Стигнахме ли вече?“ разкриват различни крайчета на България и близките ни Сърбия, Македония, Гърция и Румъния.

Нестандартни и изпълнени с любопитни занимания както за децата, така и за родителите. Противно на очакванията, родителите също могат да се забавляват по време на почивка.

Трансилвания

Трансилвания

Срещи с кукери и панически разбягали се зли духове, средновековни крепости и стари легенди, духовити фестивали и безброй вкусни предложения за хапване по пътя. Всичко това ще откриете този щур, цветен и болезнено искрен пътеводител.

Затова приготвяйте дрехи, чанти, паспорти, лични карти, дискове с музика, която няма да ви доведе до самоубийство. А също и лекарства, шапки, храни и напитки и се запасете с обилна доза търпение за поредния въпрос „Стигнахме ли вече?“.

А, и най-вече, не забравяйте децата! Защото с тях ще погледнете местата, които посещавате, с други очи и ще ги заобичате още повече.

Вижте още:

С деца на море – може и без драма