Предимствата да бъдеш момиче на средна възраст

| от MamaMia |Още като тийнейджъри със сестра ми си имахме помежду си една шега, че очакваме с нетърпение менопаузата. Повтаряхме си я всеки път, когато едната трябва да тича по спешност до аптеката за обезболяващи заради кошмарния цикъл на другата. По-нататък, когато завършихме гимназия, а после университет и се сблъскахме с първите си ужасни шефове, започнахме да се шегуваме, че сега очакваме с нетърпение пенсията. Всичко това, разбира се, беше в кръга на вътрешния хумор. Причини човек да чака по-зрялата си възраст с нетърпение обаче съществуват наистина.

Бръчки, горещи вълни и няколко излишни бели коси – не, нямам предвид тези!

Разбира се, вероятно можете да направите списък на нещата, които ви разочароват в средната възраст, но да не забравяме положителното. Красотата на есента не идва само с времето навън, а и с времето в нас, с личния ни тайминг.

Вижте още: Красотата идва със съхраняването на традицията и грижата между поколенията /+ВИДЕО/

Вече не мислим за това дали ще си намерим работа. Напротив, утвърдили сме се в това, което умеем, улегнали сме, новите възможности търсят нас. Знаем какво харесваме в човека до себе си или поне какъв човек искаме до себе си. И какъв изобщо не. Оправили сме финансовата ситуация и вече не се налага да мислим как да оцелеем на леща последната седмица от месеца. Вероятно и жилището, в което живеем, е изпипано по наш образ и подобие. Децата са отраснали – не ни будят нощем. А ако са отрасли достатъчно, че да се изнесат от родния дом, вече и ние не будуваме да ги чакаме да се приберат.

Време е да мислим за собствената си красота и благосъстояние. Най-сетне!

И да се радваме на всичко останало, което вече е по-добре от преди.

По-чиста кожа

Жените, които са се сблъсквали с акне през целия си живот досега, може да открият, че средната възраст носи една неочаквана полза: чиста, блестяща кожа. Менструацията задейства производството на хормона андроген, което кара мастните жлези на тялото да се ускорят. Но на средна възраст хормоналните нива постепенно се изравняват и оставят кожата по-малко податлива на пъпки.

За да се насладим на сияйната си кожа напълно, можем да се погрижим и да запазим нейната младост, свежест и еластичност. С възрастта собственото производство на хиалуронова киселина в кожата ни намалява. Това е основната причина по нея да се оформят бръчки и да придобива по-състарен вид. Серията Eucerin Hyaluron-Filler с 3х ЕФЕКТ се противопоставя на този процес, затова си струва да започнем употребата ѝ, още когато забележим първите признаци на стареене. Можем да очакваме няколко ефекта. Високо- и нискомолекулярната хиалуронова киселина в продукта хидратират и запълват бръчките. Антиоксидантът сапонин активира собственото производство на хиалуронова киселина на кожата с до 256% и я защитава от свободни радикали. Серията има и предпазен ефект – намалява скоростта на разграждане на хиалуроновата киселина с над 50%.

Добрата новина е, че ако сме пропуснали първите признаци на стареене, отново няма повод за притеснение. Eucerin отново идва на помощ, този път със серията си за зряла кожа, Eucerin Hyaluron-Filler Elasticity, чиято нова формула е специално предназначена да редуцира напредналите признаци на стареене, чрез своя троен ефект. Формулата с дълго- и късоверижна хиалуронова киселина хидратира и изпълва дори дълбоките бръчки отвътре навън. Иновативната съставка Thiamidol редуцира възрастовите петна, и то експедитивно – ще забележите първите резултати едва след две седмици! Комплексът Колаген-еластин, мощна комбинация от акртиин и креатин, реенергизира производството на колаген и повишава еластичността на кожата.

Повече увереност

Може би едно от най-изненадващите явления в средната възраст е повишаването на увереността и самоувереността, които идват в по-късните години. Зрелите жени спират да отдават значение на нерелевантни чужди мнения и да се нуждаят от външна валидация. Те искат да се изправят лице в лице с проблемите и да не се страхуват да се изправят срещу негативното в себе си и другите. На този етап от живота много жени осъзнават, че все още са достатъчно млади, за да търсят още едно образование, друга работа, друг начин на живот, нова връзка, за да направят себе си истински щастливи.

Сбогом, ПМС!

Въпреки че мисълта за менопаузата може да е тревожна за жените, има положителни аспекти на промените в тялото ви. Около 85 процента от жените изпитват един или повече симптоми на ПМС всеки месец, но от един момент нататък можем просто да посрещнем живота без спазми, свързани с цикъла, промени в настроението и раздразнителност. Довиждане, болка всеки месец, сбогом, тампони и превръзки!

Без повече мазна коса

Ако мазната коса е била неприятен проблем на младостта ви, проблемът може и най-вероятно ще изчезне на средна възраст. Жлезите под кожата стават по-малко активни през средната възраст. Следователно скалпът натрупва по-малко мазнина и пот. Това означава, че жените в тази възрастова група могат да се възползват от по-рядкото миене на косата и могат да се наслаждават на вида и усещането на току-що измита и стилизирана коса по-дълго. Това може да доведе до големи спестявания на време, усилия, та дори и на пари за продукти за постоянна грижа за косата като шампоан и балсам. А и блестящата коса си отива чудесно със сияйната и еластична кожа, която можем да постигнем с помощта на средната възраст и на Eucerin.

По-малко мигрени

Според изследвания една от най-честите причини за мигренозно главоболие при жените е менструацията. Колебанията в нивата на женските хормони, свързани с менструалния цикъл, са водеща причина за мигрена, която може да причини множество неприятни странични ефекти, включително гадене, повръщане, диария и чувствителност към светлина. Честотата на мигрените се увеличава при много жени в часовете преди и след началото или края на менструалния цикъл, когато нивата на естроген обикновено спадат. Но средната възраст може да премахне такива изтощителни мигрени.

Повече време за нас? Повече увереност в себе си? По-добър баланс между работа и личен живот? По-богат житейски опит? По-ясни лични цели? Не знам за вас, момичета, на мен средната възраст ми звучи супер.

Вижте още:

Тълкуване на Закона за защита от домашно насилие по македонски