Красотата идва със съхраняването на традицията и грижата между поколенията /+ВИДЕО/

| от Антоанета Илиева |


Нямате ли понякога усещането, че в днешния свят губим връзката с корените и традициите си? Като че ли фокусът неминуемо е поставен върху развитието на технологиите и социалните промени, върху динамиката и постиженията. А тази толкова ценна връзка с нашето минало сякаш остава далечна, недооценена, неразгърната.

Истината обаче е, че ако чувстваме празнота в себе си, то е твърде вероятно тя да произтича от нуждата да принадлежим, да сме част от цялото и да знаем, че въпреки трудностите, носим силата да продължим напред.

Всяко семейство пази традиции, които се предават от поколение на поколение. Те включват ритуали, обичаи и специални практики, които свързват днешното поколение с миналото, за да го направи устойчиво и уверено.

Сега, повече от всякога, имаме нужда от тези традиции и знания, които ни съединяват с миналото и ни дават кураж да реализираме приноса си за бъдещето.

Важна част от традициите на рода са женските ритуали, които се наблюдават в много култури още от древността и обхващат грижа за красотата и здравето.

Те създават моменти на близост и обмен на знания между жените в рода и са начин да се заздрави връзката между тях. Да направиш собственоръчно крема си за лице е магичен процес, който носи знание за съставките, емоция от споделянето и ползи при използването му.

Днес сме свидетели как съвременните технологии и научни постижения правят възможно създаването на продукти, които съчетават най-доброто от традициите и най-работещото от иновациите.

Марки като Eucerin изпреварват очакванията, предоставяйки козметични линии, които продължават традицията и насърчават споделената грижа между дъщери, майки и баби. Продуктовата гама на марката е базирана на работещи съставки, които отговарят на специфичните нужди на всяка възраст и тип кожа.

По този начин, запазвайки традициите в грижата за кожата и включвайки съвременни козметични продукти, дъщери, майки и баби могат да поддържат здрава и сияйна кожа, като същевременно споделят ценни моменти и се учат една от друга.

За да стимулираме споделените срещи, съвети и грижа между жените в рода, ви предлагаме стъпка по стъпка ритуал за красота с продукти на Eucerin, който да опитате още днес.

Грижа за дъщерите с Eucerin DermoPure

Когато кожата е млада, нуждите ѝ се свеждат основно до хидратацията. Ако обаче е налице кожен проблем, като акне например, тогава е важно да добавите специфична грижа за това състояние.

За въвеждането на адекватна грижа при акнеичната кожа, независимо дали акнето се заформя в тийнейджърските години или в по-късна възраст, се доверете на серията на Eucerin DermoPure, като следвате следните стъпки:

  1. Започнете почистването на кожата с мек и нежен продукт, какъвто е Eucerin DermoPure Измиващ гел. Той е некомедогенен и подходящ за кожи, склонни към акне – особено нужен е в тийнейджърска възраст. Съдържанието на салицилова киселина спомага за елиминирането на кожните бактерии.
  2. Тонирайте кожата с Eucerin Dermopure Тоник, който ще отпуши порите, без да изсушава. Той ще се понесе чудесно и от по-чувствителните млади кожи, тъй като действието у е нежно.
  3. Вечер, с лек масаж, нанесете Eucerin Dermopure Обновяваща грижа, който ще помогне за обновяване на клетките
  4. Сутрин защитете кожата от UV лъчите, като нанесете Eucerin DemoPure Защитаващ флуид SPF30. Този продукт ще предпази кожата от пигментиране и същевременно ще успокои раздразненията по нея.

Грижа за майки с Eucerin Hyaluron-Filler + Volume Lift

С напредването на възрастта се наблюдават промени в нивата на хормоналния баланс, което води до загуба на обем и промяна в лицевия контур. Много външни фактори също оказват роля в появата на бръчки и изсушаването на кожата. Ето какви съвети и стъпки да спазвате, за да превърнете рутината в ритуал, който ще подкрепи възстановяването на обема и здравината на кожата:

  1. Доверете се на науката, която стои зад съставките от серията на Eucerin Hyaluron-Filler + Volume Lift.
  2. Вечер хидратирайте в дълбочина и регенерирайте кожата, като нанесете Нощния крем от серията. Три мощни активни съставки ще се погрижат за колагеновата мрежа, отговорна за стегнатата структура на кожата. Това са олигопептиди, хиалуронова киселина и декспантенол.
  3. През деня заложете на Дневния крем от серията, чиято функция е да възстанови обема и запълни дълбоките линии. Клинични и дерматологични проучвания показват отлична поносимост от кожата.

Грижа за баби с Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity

Периодът около и по време на менопауза е изпитателен за жените. Кожата се променя и има нужда от повече внимание. Домашната грижа за лице не бива да се пренебрегва и Eucerin отново имат решение.

Серията Hyaluron Filler + Elasticity е насочена към стимулиране еластичността на кожата, регенерирането и интензивното ѝ овлажняване, както и активно въздействие върху старчески петна. Как да я добавите в рутината си?

  1. Вечер, след като сте почистили добре лицето си, нанесете Hyaluron-Filler + Elasticity Нощен крем и масажирайте нежно, докато формулата се абсорбира от кожата. Според клинични проучвания усещането за живот в кожата се завръща още след първото нанасяне.
  2. Сутрин се доверете на Hyaluron-Filler + Elasticity Дневен крем SPF30, който е специално формулиран, за да редуцира напредналите признаци на стареене. Благодарение на иновативната формула от активни съставки, кожата се чувства стегната и изглежда свежа и сияйна.
Вижте още:

Традициите, които тормозят