Когато видиш бели косми, но не в косата си

| от Лилия Огнянова |


Появата на бели косми е най-сигурното доказателство, че се превръщате в лебед. Няма нищо страшно и лошо в белите коси, особено че в днешно време е изключително лесно те да бъдат скрити – разнообразието от цветове и марки боя за коса е впечатляващо.

Въпреки това обаче остава леката тъга, породена от факта, че на 20-годишните бели косми не им се появяват, съответно вие вече преминавате бавно, неусетно почти към една друга, наричана зряла“ възраст.

По-интересното обаче е, когато откриете бели косъмчета не само на главата си, ами и на други интересни места по тялото.

Ако си спомняте онзи епизод от „Сексът и градът“, когато гаджето на Саманта ѝ каза, че обича „натурално“ изглеждащи жени отдолу и тя реши да спре да се обезкосмява, ще разберете за какво става дума.

Тогава едно-две косъмчета подействаха на отраканата Саманта като гръм от ясно небе, който ѝ припомни на колко всъщност години е и какво значи това. Тя първо се отдаде на паника, след това малко си поплака, а после реши да вземе нещата в свой ръце и да реши проблема чрез боядисване на окосмяването, което се оказа груба грешка.

Много нетипично за модернистичната си натура, Саманта реши да вярва на суеверия и каза, че не смеела да отскубне косъма, защото така щели само да станат повече. Това не е вярно.

NjpUs24nCQKx5e1EZ2iLjGmThJV0vXL5deay5iFFIYT

Видите ли бял косъм, скубете си го на спокойствие. Появата на тези първи предвестници на остаряването е свързана със загубата на пигментни вещества, а не на това, че премахвате космите.

Какво реално можете да направите, като осъзнаете, че сте започнали да побелявате на главата и на други места? Нищо друго, освен да махнете с ръка и да кажете „майната му“.

Остаряването е привилегия, която не е отредена на всички и трагични примери за това има много. Можете точно като Саманта да отстраните бялото от корен, за да не виждате повече съществуването му и така да го забравите.

Ако пък също сте почитатели на природния телесен облик, то имате два варианта – или да не ви пука, или педантично с една пинсета да отскубвате издайниците на възрастта.

CoDmmDeWgAAWY89

Погледнете го от добрата му страна – природата не позволява да ни бъде скучно, а без дори да ни пита, ни подлага на бавни и поетапни, но постоянни промени. Че ние сме почти като хамелеоните!

Пък и следващата стъпка след побеляването, е окапването.

На фона на него белотата на космите не изглежда чак толкова зле, нали?