Когато сутиените можеха да ти извадят окото

| от Лилия Огнянова |


Ако никога не сте чували за сутиените тип „куршум“, значи наистина можете да се наречете млади хора.

Останалите от нас вече сме забравили, че някога преди години имаше подобна нелепа мода в дамското облекло, а именно – толкова заострен в зърната и издаден напред сутиен, че спокойно да можеш да извадиш нечие око.

Никой не знае кой и кога решава да скрои подобен аксесоар за женските гърди, но „куршумните“ сутиени изживяват апогея си през 40-те и 50-те години на миналия век.

Своеобразни посланици на острите чашки са били тогавашните холивудски звезди, които преръщат в иконичен моден стил тесните пуловерчета и широките поли, здраво пристегнати в талията с широк колан.

През 1990 г. Мадона се появява с такъв сутиен в клипа към култовата си песен „Vogue“, а после носи най-различни заострени гръдни вариации като сценични костюми по време на турнето си The Blond Ambition. Нейните сутиени са специално създадени от Жан Пол Готие и остават в историята на модата като най-знаковия и разпознаваем аксесоар на артист.

Разгледайте галерията ни по-горе, посветена на тези така специфични части от дамското облекло и нека заедно се посмеем и отдъхнем, че модата им отдавна е минала.


Повече информация Виж всички