Шакира ни учи как да растем след раздяла

| от MamaMia |


Колумбийската певица Шакира често е наричана „Кралицата на латино музиката“. Тя е смятана за личност, разширила глобалния обхват на латино изпълнителите. След раздялата с бившия си съпруг Жерар Пике през юни 2022 г., Шакира се превърна в още по-емблематичен изпълнител, като издаде няколко последователни хитове, включително „Monotonía“ и нейната историческа анти-песен „BZRP Music Sessions, Vol.53“. Шакира също получи редица признания тази година и е номинирана за няколко латиноамерикански награди Грами тази година.

Видно е, че 2023 г. стана годината на Шакира. Нека видим малко повече настоящия успех на изпълнителката, откъде тя започна, и влиянието, което тя продължава да оказва върху латиноамериканската общност.

Ако има нещо, което хората могат да извадят като заключение от публичната раздяла на Шакира с футболната звезда на Барселона Жерар Пике, това е, че устойчивостта никога не е изглеждала толкова секси.

Световноизвестната певица вече беше суперзвезда, преди да започне 12-годишната си връзка с Пике. Но след като сърцето ѝ беше разбито, тя всъщност катапултира на съвсем ново ниво на слава. Въпреки че певицата прекрати връзката си с бащата на двете си деца и се сблъска с проблеми с данъчни измами в Испания, звездата на Шакира блести толкова ярко днес, че е ослепителна и супер вдъхновяваща едновременно.

Може да сте преживели тежка раздяла и последвалата болка, но това вероятно не е изживяно под зоркия поглед на световната общественост. Все пак можем да научим много от раздялата на Шакира, която грабна заглавията, и нейното завръщане към себе си, което последва.

„Изчерпването на романтиката ви лишава от най-ценния ви ресурс – вашата енергия“, казва за POPSUGAR Динора Ниевес, доктор по философия, поведенчески учен, съветник и лайф коуч. „Може да имате изблици на вдъхновение и радост тук и там, но нямате надеждната връзка със себе си или с другия човек, [която] е необходима, за да поддържате вашето здраве.“

Дори Шакира, певица-рекордьорка с повече хитове, отколкото можем да преброим, за извесно време се обезличи заради любов.

Всъщност тя наскоро разкри как преместването в Барселона за Пике наистина я е дръпнало назад творчески. Но когато преоткри и си спомни коя, по дяволите, е тя, нямаше пречка да се излекува, да расте отново и да остави Пике зад себе си в прахта на своето някога разбито сърце.

В любовта може да даваме твърде много, без да го осъзнаваме, просто защото се пристрастяваме еуфорията, която ендорфините ни осигуряват. Към така наречената тръпка. Но след като премахне розовите очила, виждаме реалността такава, каквато е. Тогава настъпва промяна. Можем да решим дали да останем в нисковибрационната любов, или да излезем от нейната хватка.

„Когато имаме връзка, ние участваме в обмена на енергия с партньора си“, казва Ерика Присила Сандовал, духовен лечител и социален работник, пред POPSUGAR. „Понякога може да се чувстваме в застой, ако изглежда, че другият поема твърде много енергия. В действителност ние сме тези, които даваме твърде много. Ние контролираме собствените си енергии и никой не може да вземе това, което ние не даваме.“

Обществените норми, съчетани с културни роли и очаквания, оказват влияние върху много романтични връзки.

Особено жените често се съобразяваме твърде много, за да отговорим на тези очаквания. Докато вече дори не разпознаваме собственото си отражение. Може буквално да се случи на всеки, който не е достатъчно съзнателен. В края на краищата Шакира е международно известна певица, която оглавява класациите. И дори и тя също трябваше да намери себе си отново след раздяла и с разбито сърце.

„Въпреки големия напредък, който наблюдаваме в правата на жените, ние все още живеем в фундаментално сексистка култура, която често измерва стойността на жената спрямо домашните стереотипи“, казва д-р Ниевес. „Възхвалявани сме за мъченичество и наказани за поставяне на граници. В култури, които се съсредоточават върху семейството, натискът да се жертваш за по-доброто на общността може да бъде още по-силен.“

Със сигурност това беше съкрушителен удар за егото на Шакира, когато тя разбра, че Пике й изневерява с жена, която е два пъти по-млада от нея. Но може би е било точно това, от което се нуждае. Тласък да се отстрани от връзка, чийто формат не е добър за нея. Вселената има интересен начин да ни накара да обърнем внимание, ако си затваряме очите за признаци на проблеми. И реалността е, че след раздялата на Шакира тя издава хит след хит. Тя чупи рекорди и получава многобройни отличия, включително наградата Жена на годината на Billboard на първото им Mujeres en Música.

„Вселената винаги ще ви даде това, от което се нуждаете, стига да сте отворени да го получите“, казва Сандовал. „Дори в тъмните моменти има светлина в края на тунела. Ние сме тази светлина – просто трябва да пуснем това, което не ни служи.“

И Шакира прави точно това, докато ставаме свидетели на нейното личностно пътуване.

Тя използва музиката си, за да излекува раните си и да изпрати послание до хората, че не само разбитото сърце е временно, но и жените от всички сфери на живота могат да се върнат по-силни от всякога.

„Никой не знае важните подробности за една връзка по-добре от хората, които са тясно замесени в нея“, заключава д-р Ниевес за Шакира и публичната ѝ раздяла. „Това, за което можем да говорим обаче, са спомените, страховете, надеждите и въпросите, които публичните романси и раздели предизвикват у нас. Те ни предлагат страхотни възможности да погледнем собствения си любовен живот. Да направим инвентаризация и да създадем промяна. . . ако посмеем да сме дръзки.“

Вижте още:

7 звездни двойки, които са заедно отдавна, но нямат сключен брак


Повече информация Виж всички