11 сигнала, че сте паднали в капана на бита

| от Евелина Бонева |


Всичко започва невинно, неусетно почти. Може да е в добре познатата ни романтична рамка: червено вино със сирене бри, девет рози за деветия ден от запознанството, тайно хваната ръка в киносалона. Може началото да е по-оригинално: запознанство в хеликоптер, подлез или в Перу. Следва първо селфи, първа екскурзия до Копривщица, първо „Абе аз май те обичам” и докато се усетиш, зареждаш пералнята с бяло мъжко бельо.

Ето и един бърз психологически тест, с чиято помощ всяка жена, която съжителства със своята по-добра половина, може да разбере дали все още представлява пълноценно човешко същество или е добила характеристика на тухла, вградена в студената стена на бита.

Моля отговорете на следните твърдения с ДА или НЕ:

1. На въпроса „Знаете ли какви филми дават по кината” отговаряте с „Последно гледах Титаник… не знам, може да са го свалили вече”.

2. На въпроса „Коя е последната книга, която сте чели” отговаряте с „Хммм, ами четох братя Грим на децата и…знам ли…Нора Робъртс…една кримка, не й помня името точно”

3. Не знаете коя е последната постановка на Явор Гърдев, но знаете как се изпира леке от черен бъз.

4. Чувствате се социално значими, когато приготвяте вечеря за роднините на мъжа си, но озовавайки се на обществено място с повече от трима души, се усещате насадени на пачи яйца.

5. Официалната рокля в гардероба ви мирише на нафталин, но за сметка на това домашните ви анцузи се перат два пъти седмично.

6. Марките „Триумф” и „Ла перла” не ви говорят нищо, но имате няколко чифта „гащи за цикъл” от жарсе.

7. Обичате да воайорствате легално и редовно следите „Истински истории” и „Съдби на кръстопът” – битовите драми на другите ви действат по-успокояващо от мента, глог и валериан.

8. На галено нари чате мъжа си „грудке”, в което влагате чувства колкото в истинските грудки.

9. Планирате лятната си почивка през февруари. Обикновено таргетираните дестинации са българското или гръцкото черноморие и целта на почивката е да имате 15 минути за себе си, през които най-после да дочетете „Шифърът на Леонардо”.

10. Вместо „Durex, пила за нокти, зелен молив за очи” на касовия бон от аптеката е изписано „Дегазин, крем здраве, Гавискон”.

11. Единственият комплимент, който сте чували в последно време от собствения си мъж е „Ммм, колко е чисто тук” на влизане в дома ви и това ви изпълва с радост.

Ако отговорът на повече от 6 въпроса в горепосочения тест, е „ДА”, вие сте станали жертва на обитовяването. Необходимо е да вземете спешни мерки.

Отворете очи и вижте света извън кухнята – той е очарователен.