Шокиращо – пчелин върху корема по време на бременност

| от MamaMia |


Бременността е странно състояние, за което някои жени изобщо не искат да си спомнят, докато други биха искали да увековечат за вечни времена. Но има и бъдещи майки, които знаят как да отправят силно послание чрез снимките на наедрелия си корем.

Бетани Карулак-Бейкър, американка от Тексас, определено е от тях.

Преди дни тя шокира социалните мрежи, като публикува снимки на едрия си корем, върху който е накацал цял пчелин. Става дума за хиляди пчели – според нейните думи – около 10 хиляди. Снимката възмути голяма част от коментиращите, които се питат дали бременната жена не излага себе си и бъдещото си бебе на излишен риск. Критиците й онлайн обаче пропускат, че семейството на Бетани всъщност се занимава с отглеждане на пчели и продажба на мед.

А отвъд позата всъщност има друга интересна история. Ето какво пише американката в своя пост:

„Това не е просто снимка на жена с пчелин на корема си.

Преди около година преживях изключително травматичен спонтанен аборт. Приеха ме в болница, бях с разбито сърце, изпълнена със самообвинения, объркана. Докато се отдалечавахме от медицинския център, след като бяхме загубили нашето бебе, си спомням, че се разкъсвах от мисълта, че малкото е останало само сред тези тухлени стени, за да бъде изпратено нанякъде и изследвано.

След неочакваната операция изпаднах в сериозна депресия. Имах проблеми с психическото здраве и имах затруднения да общувам с приятелите и семейството си и се чудех как да продължа със своите отговорности като майка и съпруга.

Няколко месеца по-късно забременях отново. Вместо да се зарадвам на новото чудо, помня, че се чувствах объркана и изпълнена с опасения. Времето напредваше и дори във втория триместър знаех, че не мога да кажа на никого нищо за бременността от страх да не се повтори помятането. Как щях да обясня загубата отново?

Тогава нашата страна беше обхваната от пандемията. Следващите месеци включваха повръщане, спане по цели дни и нощи, неспособна бях да върша каквото и да е из къщи, чувствах се неадекватна и сякаш се бях предала. Нямаше гости, нямаше работни обеди, нямаше срещи и понеже бях избрала да не казвам на никого за бременността, никой и не ме питаше нищо.

Този период беше не само странен, но също и изпълнен с емоционални предизвикателства.

Въпреки всичко, нашето семейство стана по-силно и в крайна сметка, осъзнавам, че тази карантина ми позволи да отгледам своето бебе в атмосфера без стрес и с феноменална подкрепа от страна на моя съпруг. Между тъмните облаци се показа силен лъч светлина. Като семейство и двамата преминахме към любов и подкрепа един към друг в по-голяма степен, отколкото някога съм си представяла.

Щастлива съм да кажа, че съм в 37-мата седмица със здраво бебе, което ще се присъедини към нас след няколко кратки седмици. Чувствам се благословена, че стигнах дотук, въпреки всички трудности и проблеми през последните 12 месеца. Преродих се след всички тези събития като пеперуда от пашкул, силна, красива и готова да превзема света. Така че, както става ясно, това не е просто снимка на жена с пчелин на корема. Тази снимка представлява много повече. Моята единствена надежда е, че един ден моите деца ще гледат тази снимка и ще виждат война в мен.

Благодаря ти за всичко, Пери.

Брук, ти си абсолютно удивителен фотограф. Все още не мога да повярвам, че беше точно там, сред пчелите, които летяха, смела както винаги. Наздраве!“

В друг пост с още снимки, публикуван в групатаBeekeeping Basics, Бетани пише още:

„Това може да бъде изключително опасно. Моля, не опитвайте това без опит и знания…Не бях ужилена нито веднъж. Не се безпокойте. моят доктор ми разреши това. Става дума за около 10 хиляди пчели. Поздрави на всички!“

 


Повече информация Виж всички