Известни майки „дават акъл“, който им е помогнал да отгледат децата си – част II

| от MamaMia |


Дали си струва човек да чуе „акъли“ за отглеждане на деца от хора, които вероятно могат да си позволят няколко детски стаи, детско кътче в частния си двор и екип от детегледачки? Ами, всъщност да, ако самите съвети си струват. Споделяме с вас няколко такива, не за да ви уверим, че „богатите също плачат“, а защото ни се струва, че може да влязат в употреба. Вече ви разказахме тайните трикове на Жизел Бюндхен, Джейда Пинкет Смит и още няколко популярни майки, а сега продължаваме със следващата порция звездни идеи. Звездни не заради авторите си, а заради шеметните резултати, които биха могли да се постигнат с тях.

Блейк Лайвли

Актрисата, чиято изпълнена с вътрешен хумор, приятелство и романтика връзка с Райън Рейнолдс се превърна в световен еталон за щастие, обича да приема обратна връзка от децата си. „Мисля, че е страхотна идея у дома да има кутия за пускане на коментари и предложения“, споделя майката, която в момента очаква четвъртото си дете. „Искам да убедя и сестра си да прави същото по отношение на своите деца. Като книга с впечатления в музей или ресторант.“ С цел подобряване на услугата, разговорът може да бъде записан, а?

Дрю Баримор

Нейната идея идва зарад натоварения ѝ професионален график, който притеснява детето всеки път, когато се налага да прекара много време далече от нея. Във всеки един момент детето вече разполага с календата на срещите и заниманията ѝ и това му помага се справя с тревожността, защото знае какво прави мама във всеки един момент. Същото може да помогне и на всяка майка, която не иска нейното дете да се притеснява и учудва защо днес го взимат по-късно от градина или защо родителите не могат да вдигнат телефона си в определен час.

Кристина Агилера

За нея е важно едно дете да не се научава да се срамува от голотата и сексуалността. Синът ѝ Макс и дъщер ѝ Самър растат в дом, където се колекционира много изкуство, в което така или иначе често са изобразени голи хора. Родителите говорят открито с децата си за всичко и не се срамуват да се  разхождат по бельо у дома.

Елизабет Банкс

Актрисата не одобрява стигматизирането на идеята една майката да търси помощ и подкрепа. „Бъдете отворени за всякаква помощ“, съветва тя. „Много майки днес смятат, че трябва да бъдат супер майки, докато исторически винаги сме имали общност, в която участваме и си съдействаме взаимно. Мисля, че е наистина важно да знаем кога да помолим за помощ“, е убедена Банкс.

Дебра Месинг

Последната идея идва от Дебра Месинг и звучи като съвет по сценарий от детска класика на „Дисни“ – когато ситуацията тръгне на зле, изпейте песен! Този неочакван за ежедневието обрат откланя вниманието на децата от нервния изблик, към който уверено са се запътили, до такава степен, че може да смени цялото им настроение, както и атмосферата и енергията в помещението. Ето, че имало полза от придобития на Бродуей опит и в личния и семеен живот!

Вижте още: 

Гал Гадот: Обичам да раждам, бих го правила всяка седмица!


Повече информация Виж всички