Известни майки „дават акъл“, който им е помогнал да отгледат децата си – част I

| от MamaMia |


Дали си струва човек да чуе „акъли“ за отглеждане на деца от хора, които вероятно могат да си позволят няколко детски стаи, детско кътче в частния си двор и екип от детегледачки? Ами, всъщност да, ако самите съвети си струват. Споделяме с вас няколко такива, не за да ви уверим, че „богатите също плачат“, а защото ни се струва, че може да влязат в употреба.

Хилари Дъф

Тя е научила по трудния начин, че е добре винаги да имаш подръка комплект резервни дрехи – и за себе си, и за детето. Урокът е дошъл след инцидент с памперс в самолет, когато тя е носела дрехи за преобличане за сина си, но не и за себе си.

Тина Фей

„Задължително е да се наспивате“, категорична е актрисата. „Знам, че имате силно желание да свършите всичките си задачи за деня и да сте отговорни възрастни, но просто си легнете. Откажете се от изпращането на семейни поздравителни картички или от подреждането на красива маса за празник. По-важното е да сте отпочинали, доколкото това изобщо е възможно за родител.“

Джейда Пинкет Смит

Всеки тийнейджър би се радвал на такава майка – нейното мнение, че детската стая е неприкосновено лично пространство, е непоклатимо. „Да останеш извън пространството на децата може да ги научи да бъдат отговорни за собствените си решения и грешки. Дали това е тяхната стая, или те заемат пространството, докато живеят във вашата къща? Щом е тяхно, значи трябва да могат да правят с него каквото си искат. Ако това са техните дрехи, те имат право да правят каквото си искат с тези дрехи. Трябва да им дадем малко свобода да бъдат това, което са.“ Според нея това ги учи на необходимата отговорност и им дава поле да пораснат.

Сара Мишел Гелар

Този съвет ще се хареса на природозащитниците, а на други хора може да се стори малко радикелане. Сара Мишел Гелар кара децата си да… плащат за храната, която не са изяли, за да ги научи да не разхищават продукти. „Започнах, когато дъщеря ми придоби навика да ме кара да ѝ сипя чаша мляко, а после да не го пие. Затова ѝ казах, че всеки път, когато ми поиска чаша мляко и не я изпие, ще взема няколко цента от касичката ѝ. Някой трябва да плати за това мляко“, споделя актрисата.

Жизел Бюндхен

Моделът може да се похвали с нещо, за което повечето майки само мечтаят или правят неуспешни опити – успяла е да научи децата си да ходят на гърне още на шест месеца. Методът, който е използвала, е свързан с много комуникация, дефиниране на нуждите на бебето и елиминиране на причините за плача му. При този медот памперсът се използва като План Б, а детето прекарва повечето време без пелени и родителят се опитва да разчете сигналите му. Например: ако плаче, въпреки, че е нахранено, наспало се е, гушнато е, няма температура… значи може би е време за тоалетна и трябва да бъде сложено на гърне.

Жизел Бюндхен разказва, че използвайки този метод, е установила, че децата обикновено вършат нуждите си до пет минути, след като са заведени на гърнето. Повече за метода ще ви разкажем в следващ материал. А ако поне един от тези съвети ви се е сторил приложим и интересен, очаквайте скоро и следващата серия идеи от звездни майки!

Вижте още:

Известни жени показват телата си след раждане. Гледката е „уау“


Повече информация Виж всички