Безплатни онлайн уроци по здравно образование за тийнейджъри

| от MamaMia |


Във времената на пандемия и неприсъствени занятия, получаването на здравно и сексуално образование в училищата отново е оставено на заден план.

Но всички родители, учители и образователни институции, които желаят учениците да продължат да имат достъп до проверена информация по важни теми като развитие през пубертета, безопасeн секс, предпазване от бременност, сексуално насилие и онлайн безопасност, могат да заявят 4 онлайн пакета от учебни материали безплатно на мейла на платформата Loveguide: info@loveguide.bg.

4-те онлайн пакета, разработени от Loveguide, съдържат учебни материали за здравно образование. Преназначени са за всички заинтересовани – учители, родители и образователни институции.

Уроците са разделени на 4 основни теми: Какви промени да очакваме в пубертета; Безопасен секс и предпазване от сексуално предавани инфекции и нежелани бременности; Безопасност онлайн; Предпазване от сексуално насилие и експлоатация.

Вижте още:

Тийнейджъри по време на пандемия

Учебните материали са изградени по атрактивен, интерактивен и занимателен начин и запознават тийнейджърите с най-основните и важни неща по изброените теми.

Уроците са представени разбираемо и включват отговорите на реални въпроси на техни връстници. Съдържат и примери от живота на популярни сред тях личности. И, най-важното, информацията е сто процента проверена и надеждна.

Онлайн пакетите позволяват обучение по здравните теми отвсякъде и по всяко време, в удобно за учениците, учителите и родителите време. Могат да бъдат както директно предоставени на тийнейджърите за самоподготовка, след като са разгледани от техните учители и родители, така и да се ползват за онлайн работата в „Час на класа“.

Темите, засегнати в онлайн уроците, не са избрани случайно.

Това са въпросите и дискусиите, които най-много вълнуват, а и с които трябва да са пределно наясно, учениците между 12 и 18 години. Това са темите, които тийнейджърите и техните учители повдигат при посещенията на Loveguide в училищата в цялата страна, както и такива, които платформата получава всекидневно в онлайн каналите си, а именно: промени в пубертета; безопасен секс и предпазване от сексуално предавани инфекции и нежелани бременности; безопасно и отговорно поведение онлайн; превенция на сексуално насилие.

Новите онлайн уроци съдържат обучителни материали и въпросник за измерване на изходното ниво на учениците по всяка една от темите.

Вече 5 години, успоредно с публикуването на видеа в своя YouTube канал, от платформата Loveguide провеждат часове по здравно и сексуално образование из българските училища. За този период от време те са провели часове по здравно образование за около 8 000 тийнейджъри в 55 училища в цялата страна по покана на техните учители и родители. Отделно, YouTube каналът Loveguide има над 60 хиляди абоната и 9 милиона гледания.

Целта на платформата за сексуално образование е да се преборят с негативните статистики, според които България е на едно от първите места в Европа по тийнейджърски бременности и аборти, по сексуално предавани инфекции и насилие сред младите хора.

За LoveGuide:

Loveguide е здравно и сексуално образование за деца между 11 и 18 години.  Подходът на Loveguide е да говори честно, приятелски и на разбираем език с тийнейджърите по всички теми, свързани със съзряване, промени в пубертета, връзки, секс, безопасен секс, предпазване от забременяване и сексуално предавани инфекции и много други.

Проектът стартира през 2015 година, за да бори негативните статистики, според които България е на едно от първите места в Европа по тийнейджърски бременности и аборти, по сексуално предавани инфекции и насилие сред младите хора.

Loveguide е финалист в първото издание на ПРОМЯНАТА – най-голямата социално-отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с Фондация Reach for Change България. През 2017 г. е обявен за Проект на годината от фондация „Лале“ и взима награда „Новатори в образованието“. А през 2018 г. печели наградата „Вдъхновение на годината“ в конкурса „Човек на годината“ на Български хелзинкски комитет.