Защо Барби, когато може да поиграеш с Кен: Бъдещето на мъжките секс кукли

| от Вучето |


Въпрос към жените на 35+: Колко мъжки кукли сте имали в колекцията си като деца? Да позная ли? Нула. Е, аз имах. Чужбинска при това. От едно турне в СССР майка ми донесе Юрa – сигурно беше кръстен на Юрий Гагарин, не знам – получих го барабар с името. Не го харесвах особено – хилав един, с разчепкана като къделя червена коса и изцъклен зелен поглед. От дистанцията на времето чак сега ми просветва, че Юра всъщност е бил нещо като замаскирана небинарна, ЛГБТИ+ кукла. Уж беше момче, обаче липсата на пластмасова подутина в тенис панталонките в стил ранния Джордж Майкъл някак объркваха детското ми съзнание…

Че има по-реално изгеждащи мъжки кукли като готиния Кен на Барби например, разбрах чак когато бях на възраст, на която вече не ми отиваше да си играя с кукли. Беше още аналоговата епоха, живеехме в социалистическа България, където най-близкото до секс фантазии бяха „Модърн токинг“ по блейзери на голо и нямаше откъде да се осведомя, че куклите могат да се ползват и от възрастните. И съвсем не за да ги преобличаме и да пием наужким чай с тях от миниатюрни чашки!

Вижте още: „По наше време беше по-добре“

За първи път видях надуваема секс кукла в един тъпичък американски филм в края на 80-те. Май се водеше комедия, понеже героят се опитваше да представи куклата за свое гадже пред майка си и това предизвикваше всякакви нелепи ситуации. 30 години по-късно куклите за секс изглеждат толкова хуманоидно, че като нищо човек може да заблуди родителите си, че „Анджела“ със сериен номер еди-кой си му е годеница. От своя страна производителите пък обещават, че Анджелите ще стават все по-добри – не само в леглото, но и в ролята си на житейски партньори.

COVID-19 пандемията затвори хората по домовете им за близо две години, съсипа милиони животи и бизнеси. Но не и бизнеса със секс играчки! Случи се точно обратното – пандемията изстреля търсенето и предлагането на тези артикули до нечувани до този момент висоти. Статистическите данни показват, че през този период хората са закупили толкова секс играчки, колкото и детски такива! И ако към 2021-а дялът на индустрията в глобалния пазар е била 24.5 милиарда долара, очаква се към 2027-а цифрата да скочи на 36.1 милиарда.

Консервативните традиционалисти може и да си мислят, че само перверзници и откачалки купуват секс кукли, обаче мотивите зад избора на такъв продукт далеч надхвърлят подобно опростено и опростачено умозаключение.

Човек vs. Кукла

Трябва ли да напомням, че още през 92-а „Атлас“ възпяха отношенията между човек и кукла така: „Бледа кукла си ти, която студено ме гледа с очи
Как да стопля кажи твоите изкуствени нежни черти?“

Да въртиш длан все едно завинтваш крушка, намеквайки, че някой е луд перверзник, задето си играе с такива кукли, е, меко казано, невъзпитано. И после – нечестно.

Първо на първо, човекът може би има проблеми с интимността. Това е добре проучено психологическо състояние, което в по-крайните си форми се изразява не само в невъзможност за поддържане на сериозна връзка, но и в реален страх от секса. В такива случаи една силиконова кукла в човешки размер би била отличен сурогат на реалния партньор.

Някои хора пък предпочитат куклата пред човека по друга причина – натрупали са толкова разочарования от предишни връзки, че вече им е писнало да се стараят да са мили и добри, но въпреки това да им разбират сърцето. Виж, връзката с неодушевен партньор е некомплицирана, а междуличностните конфликти, скандалите и недоразуменията са сведени до нула. Не се притесняваш, че ще прихванеш някоя венерическа болест, не се срамуваш да се съблечеш на светло заради паласките, натрупани „около празниците“, не се налага да помниш рождените дни на сватовете, не се чудиш какъв подарък да избереш на половинката за Свети Валентин, нито пък трябва да се тревожиш за всички останали глупотевини, които вървят в комплект с „нормалната“ връзка.

Вижте още: На първа среща с неговата мама: как да се подготвите за играта на нерви

Обаче най-честият мотив, поради който някой би се сдобил със секс кукла, е чисто практически. Просто куклата винаги е на разположение и няма „не мога“, няма „недей“. Не само, че е склонна на всичко, ама наистина всичко в сексуален план, но и никога не би ви изневерила. Освен ако, разбира се, не решите да я заемете на приятел в нужда…

Кен може да бъде вашият BFBF* … ама друг път

Докато бизнесът с женски секс кукли винаги е бил печеливш, този с мъжките буксува от години. Основната причина е, че хетеросексуалнaта женa, която е таргет потребителят в тази комерсиална ниша, трябва да е буквално мъжко момиче, за да може да използва продукта по предназначение. Някои от мъжките кукли са с тегло от по 60-70 кг и въпреки, че някои жени са доста силни физически, тук говорим за маса „мъртво“ тегло. Реално погледнато, единствената възможна поза, е „каубойската“, при която силиконовият партньор е под живата си ездачка и лежи неподвижно като труп (понеже на практика Е труп, само че от гума), докато тя върши цялата работа. Точно в това се състои и другото основно предизвикателство пред производителите: Те трябва да измислят начин как да накарат куклите да тласкат. Защото без тези възвратно-постъпателни движения от страна на пенисопритежателя, сексът с всеки силиконов Кен на практика е като да мъкнеш смъртноранен боен другар на гръб към лазарета – хем тежко, хем безсмислено.

Добрата новина е, че индустрията е на прав път да дръпне напред и нагоре. Това е така не само, защото предприемачите разширяват пазара си така, че да покрие нуждите и на гей потребителите, но и защото технологиите, използвани в производството на продукта, постоянно се подобряват и в близко бъдеще можем да очакваме едва ли не куклите да ни шепнат мърсотии, докато ги любим.

Бионичният пенис е слоганът на светлото бъдеще

В „Битие“ се казва, че Бог е създал човека по Свой образ и подобие. Няколко хиляди години по-късно човекът създаде секс куклата по същия божествен почин. Е, първите кукли бяха надуваеми и грозни по един едновременно ужасяващ и смехотворен начин, но въпреки това чинно и задоволително си вършеха работа. Но като всяко нещо, което еволюира с времето, и те бяха заменени от свои подобрени версии, а те изглеждат, ако не по-мъдри, то поне по-реалистични и близки до оригинала. Става въпрос за куклите, изработени от термопластичен ерастометър, и медицински силикон – освен че са далеч по-лицеприятни, понеже изглеждат като Бритни Спиърс, Таркан или вашата K-поп мечта, те са с така усъвършенствани първични и вторични полови белези и органи, че сексът с тях може да бъде също толкова автентичен, колкото и с гореспоменатите личности.

Вижте още: Какво е общото между Бритни Спиърс и хиляди българи

Хората даже започнаха да се женят за тях, честно. Сега се сещам за казахстанеца Юрий Толочко (какво съвпадеnие само на имената на първия космонавт и моята кукла!), който в края на 2020-а обяви в Instangram профила си, че се е оженил за секс куклата си Марго. Преди да се решат на тази съдбоносна стъпка, с нея „ходили“ цели 18 месеца! Така де, щом се харесват младите, що да не се вземат!

Но за такива като Юрий, които откриват истинската любов в лицето на нестандартни партньори, бъдещето изглежда повече от обещаващо. Съвсем скоро се очаква пазарът да бъде залят от секс роботи, които ще изместят морално остарелите силиконки. Хетеро жените определено също могат да се радват на тази новина, понеже освен изкуствен интелект мъжките секс кукли ще бъдат „надарени“ и с бионичен пенис, който е разработен да функционира на принципа на изкуствените крайници, използвани от хората с ампутирани такива. За първи път идеята за роботизирани секс кукли е представена през 2018 г. Една калифорнийска компания се е ангажирала с разработването на кукла с пенис, за който инженерите и IT специалистите обещават, че ще работи по-добре от всеки познат досега вибратор. И понеже куклите ще могат да се зареждат също като лаптоп или електромобил, на практика ще могат да правят любов толкова дълго, колкото крехкият, биологичен хомо сапиенс може да издържи.

Цената засега изглежда е поредният проблем, който застрашава връзката на човека с неговия секс робот. Не се знае колко ще струват мъжките модели, но женските прототипи, които вече са на пазара, натопорченият клиент може да закупи за около 15 американски бона.

Обаче от друга страна, момичета, само си помислете какво печелите, когато губите толкова пари. Първо, партньор, който няма да ви поднася тъпи извинения защо е излязъл „само за по едно питие“ с приятели, а се е прибрал в три през нощта пиян и разгащен. И второ, партньор, който не очаква от вас да се държите любезно с майка му.

*Best Fuck Buddy Forever – Най-добър приятел за секс завинаги. 

Вижте още:

Сексът не е като порното: заблудите, които приемаме за яки, а не са