Те наистина правят по-малко секс

| от MamaMia, по Independent |


Те консумират по-малко алкохол, правят си повече селфита и ядат повече филийки с авокадо от всички останали… да, за милениалите говорим и можем да твърдим, че те правят някои неща различно от възрастните.

Друга съществена отлика на 18-34-годишните от останалия свят се забелязва и по отношение на секса. Изследванията устанояват, че милениалите правят по-малко секс в сравнение с всички други предишни поколения.

Резултатите от анкета, проведена с над 16 хил. души, отчита, че един на всеки осем човека от милениал поколението, все още е девствен на… 26 години.

Според изследователите основните причини за не твръде оживения сексуален живот на съвременните млади е културата на свръхсексулност и страхът от интимност. Психотерапевтът Сузана Абсе изтъква: „Публичното изображение на жените като фитнати красавици, винаги готови да откликнат на сексуалните желания на мъжете, които на свой ред са в перманентна ерекция – това плаши младите хора.“ Изследванията откриват, че близо 90% от запитаните са правили секс за първи път на 19 години.

Американско изследване от 2016 отчита сходни резултати – 44% от младите момичета са изгубили девствеността си около 20-годишни. Двайсет и пет години преди това процентът на момичетата, влизащи в университет, без да са девствени, е 58%.

При момчетата – 47% са правили секс в тинейджърските си години, сравнено с 69% – за предходното поколение.

Дали милениалите гледат твърде много Нетфликс или са травмирани от факта, че никога няма да могат да живеят в собствено жилище… факт е, че днес се прави много по-малко секс отпреди.