Най-щастливото ми преживяване беше да разбера за изневярата на съпруга си

| от MamaMia |


„Оженихме се, когато бях на 25. Имахме своите възходи и падения, но през последните 3-4 години от брака ни, преди да приключи през 2020 г., бяхме в тотален застой“, разказва потребителка в subreddit, която предпочита да запази самоличността си в тайна. 

Понякога двойката не разговаряла с дни. Един ден съпругата открила няколко съобщения от млада жена на телефона на мъжа до себе си.

„За моя изненада, когато превъртах надолу, не почувствах наранена, гняв или възмущение, а огромно облекчение“, разказва тя. Изпитала облекчение да види, че съпругът ѝ също я е разлюбил.
„Най-накрая можех да си призная, че вече не съм влюбена в него – той вече е продължил напред и няма нужда да се чувствам виновна“, добавя тя.

Тя проследила как се развива аферата му с другата жена.

Оказало се онлайн запознанство, тъй като другата жена живеела в различен град и двамата все още не се срещали. Скоро двамата си уговорили среща. След като съпругът ѝ ѝ съобщил, че отива в командировка, нашата главна героиня щастливо се сбогувала с него и му пожелала успех. „По-късно му изпратих съобщение, че искам развод. Той се прибра на следващия ден и започнахме да обсъждаме раздялата си“. Отначало той проявявал колебания, но тя била непреклонна. Едва на по-късен етап той разбрал от най-добрата приятелка на съпругата си, че тя е знаела за изневярата през цялото време.

Почувствал се измамен от жената, с която е споделял живота си.

„Бившият ми беше побеснял, че съм го следила… и че съм се отказала от брака ни много лесно. Чувстваше се виновен и ядосан едновременно. Искам да кажа, може ли наистина да мисли, че това, че знам, прави изневярата му по-малко… изневяра?“, обяснява тя. След развода прекратили комуникацията помежду си, но се случвало да се засичат, при това в компанията на настоящите си партньори. Първата такава среща в киното е неловка – бившият съпруг е с новата си годеница, бившата съпруга е бременнна от сегашнния си приятел. Всъщност именно новите партньори разчупват ледовете и опитват да завържат разговор. „Бившият ми съпруг обаче се обърна към човека до мен и му пожела да не го изхвърля от живота си, както вече съм била постъпила с него“. И досега тя има импулс да изпитва чувство на вина за развода си и за реакцията си спрямо изневярата на своя съпруг. Новият ѝ приятел обаче я подкрепя напълно и вярва, че е взела правилното решение. 

„Най-хубавото, което ми се е случвало, бе да разбера за изневярата на съпруга си“, обобщава тя.

Разказваме ви всичко това, не за да „клюкарим“ личния живот на другите хора. Понякога ни се случват неприятности и разочарования, в които не откриваме смисъл, а се оказва, че именно те са ни повели във вълнуваща нова посока, към по-щастлив живот.

Вижте още: 

Изневяра ли е да фантазираме за „чуждо“


Повече информация Виж всички