Най-добрата поза за женски оргазъм (и най-лошата!)

| от MamaMia |


Ново проучване, проведено от частна гинекологична клиника в Ню Йорк, разкрива коя е най-добрата сексуална позиция за хетеросексуални жени, що се отнася до получаването на оргазъм. Изследването е проведено с помощта на ултразвуков скенер, като учените базират заключенията си на двойка доброволци, които правят секс в продължение на 10 минути в пет от най-популярните и характерни пози. След това учените анализират коя позиция е най-успешна за стимулиране на притока на кръв към клитора. Ръководителят на проучването, д-р Кимбърли Лоуи споделя, че различните ползи от подбраните за изследването пози са описани в много списания, книги и обществени форуми.

Според частната изводите на учените най-ефективната поза е мисионерската, но с възглавница, поставена под таза на жената.

Д-р Лоуи твърди, че като цяло липсват достатъчно изследвания, които да оценяват връзката между различните коитални позиции и способността им да предизвикват женски оргазъм. Целта на настоящото проучване е била да се сравни клиторният кръвен поток преди и след сексуалния контакт във всяка от петте позиции, след стандартизиран период от време. По този начин съответно е установена и най-малко ефективната за целта на женския оргазъм позиция, а именно така наречената кучешка поза. Позицията на колене създава най-малко количество директен контакт с клитора и води до незначително увеличение на кръвния поток в сравнение с позициите лице в лице, обяснява д-р Лоуи.

Новото изследване на експертите от екипа следва предходно проучване на Университета в Отава, което също разглежда женския оргазъм и открива, че стененето не е е сред физиологичните му елементи, а по-скоро спада към социокултурния набор от действия, с които оргазмът се свързва. Изследователите анализират различни телесни усещания, които възникват по време на женски оргазъм, включително накъсан и плитко дишане, повишено кръвно налягане, мускулни съкращенния и горещи вълни. Те идентифицират някои погрешни разбирания за усещания, които едва ли не задължително съпътстват оргазма, а това всъщност не е така, въпреки общоприетото мнение. Тези учени препоръчват очакването за непременно стенене да отпадне от масовата представа за женски оргазъм и като цяло заключват, че погрешните представи за него са твърде много.

Вижте още: 

Откъде идва разликата между женския и мъжкия оргазъм