Колко сексуални партньора средно имат хората в различните държави?

| от Mamamia |


Сексуалното поведение и броят на сексуалните партньори се различават сериозно не само от континент до континент, но и от страна до страна.

Това е изводът от статистика за сексуалното поведение по света, предоставена от сайта World Population Review.

Страната, която може да се нарече „победител“ в тази странна класация, базирана, очевидно, на признанията на участниците, е от Балканите.

Става дума за Турция, в която хората са споделели, че средно са имат 14,5 сексуални партньора през целия си живот.

В сравнение с турците, у нас сме много по-скромни, поне на думи.

С 9.1 партньора българите се приравняваме до средното по света, което е 9.

България се нарежда до златната среда точно до Бразилия и Русия (9), като малко изостава от Дания (9.3), Великобритания (9,8) и доста по-значително от съседна Сърбия. Сърбите са обявили, че имат средно 10,1 сексуални партньори за целия живот.

На върха на класацията, доста след Турция, са австралийците със заявени средно 13,3 сексуални партньори, новозеландците –  с 13.2 и исландците – с 13.

За най-малко сексуални партньори през живота си признават в Индия – 3 и Китай – 3,1.

Вижте още:

Какъв е средният размер на пениса по света (и у нас)?

„Проучванията сочат, че в световен мащаб човек има средно девет сексуални партньора през живота си“, пишат от World Population Review. „Средният брой сексуални партньори може да варира значително в различните страни, тъй като културните норми могат да окажат голямо влияние върху броя на хората, с които човек прави секс“.

Така, според статистиката, докато средно хората в Турция са признали за 14 сексуални партньора през живота си, в култури, където се толерира сексуално въздържание преди брака и брачна моногамия, като например в Индия, партньорите за целия живот са средно трима. Хората в Хонг Конг, Виетнам и Китай също са споделели, че имат по-малко от четири сексуални партньора през живота си, но е трудно да се определи доколко това отговаря на истината или е по-скоро отговор, който отразява очакваната социална рамка.

В САЩ хората са споделели, че имат средно между 10 и 11 сексуални партньора през целия си живот (същото важи и за Канада), но разликите между навиците и признанията на хората в различните щати са драстични.

Например в Луизиана, силно религиозен християнски щат, се съобщава за средно 2.6 сексуални партньора през живота. В другата крайност е Юта, силно религиозен християнски щат, където се съобщава за средно 2.6 сексуални партньора през живота.

Цялата класация може да видите тук.

Вижте още:

Точната бройка: Колекционирането на сексуални партньори и колко много е много