Двама мъже – гадост, две жени – секси?

| от Кристина К. |


Напук на цялата логика за традиционното семейство, християнските ценности и естествения природен ред, която хората обичат да излагат, за да защитят хомофобските си убеждения или най-малкото неразбирането си към гей общността, битува и едно такова мнение – два мъже да е тотално неприемливо, гадно и гнусно дори, докато две жени, макар и нередно, разбира се, може да е някак красиво, естетическо, привлекателно, абе, направо секси. Откъде идва това разминаване? Много просто. Идеята, че има нещо много възбуждащо в секса между две жени, негласно идва от едно мачистко разбиране: две жени всъщност означава „две жени и ти самият“. Ако не като участник, то поне като наблюдател. Мен ако питате, те дори не се докосват, целуват, събличат и докарват до оргазъм с ръка, език, контакт между интимните си части или подръчни средства, за свое собствено удоволствие и защото такова е естественото им влечение, а за да привлекат нечие мъжко внимание, или защото още не са те срещнали, не са си „намерили майстора“. Добре, де, мен ако питате – не, но ако питате човека, който казва „стига са парадирали с това“, а нощем тайно цъка на категорията „lesbian“ в Pornhub – със сигурност.

За изминалата 2021 г. лесбийското порно за пореден път е едно от най-често избираните и търсените по категории и по ключови думи според статистиките на споменатата платформа. Този път – на второ място (след хентаи, между другото), дори бележи лек спад спрямо предишни години. За сметка на това някои конкретни ситуации и сценарии между две жени отбелязват прираст. 

Защо е така, ще се запитате? Може би повече жени с хомосексуална ориентация търсят порно? Само че в случая става дума за преимуществено мъжки търсения. Причината е друга – така нареченото лесбийско порно рядко е наистина насочено към женска аудитория. Болшинството от видеата, които можете да намерите, представляват сцени между две или повече жени, такива, каквито си ги представя мъжката фантазия, и не се доближават особено до обективната реалност. За порно зрителя е ценно да може да си представи себе си в ситуацията – тия жени само него чакат. Физически не присъства мъж, за да му създава конкуренция, но това не променя общото масово убеждение, че на мъжа там му е мястото. Дори е трудно да си представи романтична или еротична динамика без ролята на мъжа. 

Това доказват и някои от изреченията, които една лесбийка ще чуе поне веднъж в живота си, а по-вероятно е и да ги чуе мноооого повече пъти.

Коя от вас е мъжът и коя е жената?

Няма мъж и жена. Това е идеята. Ако някой искаше да има мъж, нямаше да излиза с жена. Същият въпрос може да са се зададе и по-индиректно, като коя плаща сметката на първа среща, коя прави първата крачка, или коя ще предложи на другата да се нанесе у тях или да се сгодят – все предразсъдъци и конструкции, свързани с традиционните роли, без които животът на хетеросексуалните хора би бил много по-свободен и приятен.

Щом не ви трябва мъж, защо бихте ползвали вибратор или страп-он?

Първо – не е задължително. Второ – наистина ли хората не правят разлика между романтичното или еротично привличане и физическата стимулация. По същата логика някой би могъл да попита питащия, щом сексът е акт между мъж и жена, защо той би бил привлечен от оралния или аналния секс, когато там иде реч за органи, които имаат и мъжете? Или пък да използва собствената си ръка, която е… мъжка?!

Как знаеш, че си лесбийка, ако никога не си била с мъж?

Как знаеш, че те влече литература, ако първо не завършиш физика? Как знаеш, че си хетеросексуален, ако не си бил с човек от своя пол? Как знаеш, че не си канибал, ако никога не си пробвал човешко? Как знаеш, че не си педофил, ако… може ли да не продължавам?

Може ли някой път да ви гледам?

Не.

Може ли някой път да ви снимам?

НЕ.

Искате ли тройка?

НЕ!

Може да е само период, не си намерила правилния мъж все още.

Горното изхожда от презумпцията, че търсиш правилния мъж, защото просто няма нищо друго, което би могла да правиш, а обикновено и от идеята, че „правилният мъж“ може и да е този, който го казва. Това ще е съвършено доказателство за неговата полова мощ.

Толкова ли те разочароваха мъжете?

Не, но го правят в момента.

Не приличаш на лесбийка.

От всичко дразнещо, което може да се чуе, това е най-дразнещото. Има едно мнимо деление между „лесбийките в порното“ и „лесбийките в живота“, като първите просто трябва да отговарят на мъжките попкултури стереотипи за външен вид и държание, а вторите следва да са единствено стереотипът за братлета за бира, с вид на трикрилен гардероб, къса синя коса, гащета като на чичо Чарли в „Двама мъже и половина“, дебел глас и шумно нахално поведение. Ако отговарят на второто, тогава може да се „позволи“ да им се „признае“ „правото“ да не харесват мъже, защото те самите минават в графата „нехаресваеми“ за мачо мъжа. Ако обаче са „пиченце“ с дълъг крак, стилето, червено червило, невинно-предизвикателно излъчване и елфическа коса до кръста, значи има нещо грешно. Това си е от плячката на алфа мъжкаря – моля да не му бяга с оправдания и да не му пипа другите плячки. Освен ако той не е наоколо да го гледа.

Вижте още:

„Бий се или бягай“: как (хомо)фобията засяга всички ни

 

 


Повече информация Виж всички