Доказаха, че сексуалното ни желание зависи от производството на Витамин D

| от |


Със сигурност слънчевата светлина е полезна за вашето настроение, а топлината действа отпускащо. Има и друго предимство – стимулира производството на витамин D в организма ви, а повечето Витамин D означава по-добър секс.

Според многобройни проучвания дори малкото време прекарано на слънчева светлина, ще повиши нивата на витамин D. Слънцето е изключително важно за нашето благополучие – то е фактор за производството на тестостерон. Доказано е, че жените с дефицит на витамин D имат по-ниски нива на естроген, а това отслабва сексуалното им желание.

Ако излагането на слънце е проблем за вашата коса или кожа – не е нужно да се печете с часове. Проучванията показват, че е необходимо да се излагате на слънчева светлина само по 30 минути на ден, за да подобрите сексуалната си активност.

Това би било единствено пречка за червенокосите дами, но те от своя страна притежават собствен начин за производство на Витамин D.

Но независимо от цвета на косата ви, добре е да знаете, че този витамин е изключително полезен за вашия организъм, освен това получаването му е приятно и лесно – да полежите на плажа за час или два.


Повече информация Виж всички