Девет предимства на брака и само един брачен съвет

| от Кака Мара |


По едно време беше много модерно да се говори срещу брака. То не бяха смешки от типа “бракувана ли си вече”, то не се мятаха майтапчета за изневери, любовници и досадни съпружески отношения, то не бяха обяснения за безсмислието на подписа и умората от “съвместното легално съжителство”!

Всъщност днес нещата с узаконяването на една любов и превръщането й в брак стоят доста по-различно. Първо, на всички им стана ясно, че с подпис или без, една любов може да се превърне в неприязън, че дори и във война, ако изчезне искрицата и споделянето. Второ, най-после се разбра, че свещеното ДА, обявено пред свидетели, жена от съвета и цялата рода ,гарантира само и единствено условната устойчивост на някакви материални взаимоотношения и няма нищо общо с емоционалните връзки между двама души. И трето… ами третото е, че то сватбата си е един от най-хубавите празници в живота, затова и няма никакъв смисъл току така да се лишим от него.

Аз съм жена на средна възраст, която по отношение на брака е била на един поправителен изпит и в момента се наслаждава на добрия резултат от изграждането на второто си семейно гнездо. От позицията си на такава в следващите редове ще ви представя някои основни и особено важни предимства и доводи зажо да кажеш „ДА“ на узаконеното съвместно съжителство между мъж и жена, жена и жена или мъж и мъж (приемам любовта във всякакви форми)! Затова слушайте кака си!

Предимство N 1

Организирате или получавате предложение за брак, което си е едно от най-емоционалните неща, които изобщо могат да ви се случат в живота! Ако пък този, който ви иска ръката, има готини идеи за това как да го направи наистина неповторимо, това ще ви остане един от най-ярките спомени, които ще разказвате на поколения след вас с унесена усмивка и искри в погледа.

anna-utochkina-570935-unsplash

Предимство N 2

Самата сватба, разбира се! На брега на морето, с каляски или върху коне, във фолклорен стил или ала 20-те години на миналия век, тя ще е това, което вие си решите. Финансовата част не бива да ви стряска, защото се намират начини изобщо да не мислите за нея. Например кампанията на Пещерска „Просто кажи „Да“, чрез която можете да спечелите цели 5000 лв за сватбено тържество, алкохол за всички гости и безплатни фотограф и оператор за събитието. Да не говорим за светналите погледи на роднините и разчувстваните тостове… Достатъчно е да се регистрирате на страницата на кампанията до 5 август тази година и там да споделите най-щурите си идеи за сватбен купон и защо точно вашата любов трябва да спечели мечтаната сватба… Тъкмо ще видите колко много други двойки са тръгнали по същия път и явно не е толкова страшно.

Предимство N 3

Преди брака е времето на трескавата и бурна любов. В един момент обаче и тя има нужда да се сгуши и да си отдъхне от емоционални поскоци. Всички онези “сега какво ще каже, ако…”, “дали няма са си помисли, че…”, “ще ме обича ли, когато…” и т.н. покорно се прибират в предбрачната история и остават там, колкото да поддържат огъня във връзката. Бракът обаче е времето не просто да си пърхате заедно, но и да съграждате, да се борите и да постигате в екип. Както и, разбира се, да се радвате взаимно на успехите си.

Предимство N 4

Миналите под венчило са нова бойна единица, в която всичко е по две – и идеите, и силата за реализирането им, и съпротивата на външни влияния, и удоволствието от постигнатите цели, че и финансовите постъпления, приятелския кръг и роднинското подкрепление.

Предимство N 5

Когато си омъжена или женен за някого, когото обичаш, той не просто красиво се мотае в живота ти, а реално е ежедневна част от него. Ставате заедно, храните се заедно, споделяте, плачете на рамената си, спите един до друг, създавате деца, за които се грижите като екип.

Предимство N 6

Винаги и по всяко време си имаш любим човек, с когото да правиш секс.

Предимство N 7

Разполагаш с безкрайно много възможности някой друг да направи нещо вместо теб, особено, ако знаеш как мило и настоятелно да го помолиш.

Предимство N 8

Ако не се отдадеш на рутината, можеш всеки ден да преоткриваш другия, да се радваш на неговите успехи и да знаеш, че в негово лице винаги имаш един човек, който ти числи доброто и те смята за най-готиния човек на света. Това, да ви кажа, е много окриляващо!

Предимство N 9

Семейството не е задължително условие за щастливо протичане на живота, но статистиката показва, че семейните хора принципно живеят по-дълго от ергенуващите.

Ииии… един единствен съвет

Каквото и мисли да ви минават през главите, когато сте ги склонили една до друга в брачен съюз, помнете, че сте се събрали, заради нещата, които си харесвате, а не заради тези, които ви дразнят. Затова наблегнете на тях, не се вторачвайте в дреболии и се стремете винаги просто да си доставяте радост! Върши работа, от опит ви казвам!


Повече информация Виж всички