А едно време какъв секс правихме!

| от Лилия Огняновас |


Спомняте ли си какви бяха първите ви сексуални преживявания? А можете ли да върнете лентата още по-назад до времето, когато само се чудехте що е това секс, как точно се прави и кога най-сетне ще се случи и на вас?

Ако успеете, най-вероятно ще ви напуши смях и с лека носталгия ще си кажете “какво изобщо съм си мислила тогава”.

Интересното при секса е, че той става по-хубав с времето, обратно пропорционално на тялото ви.

Ако преди е нямало значение какво ще идядете, защото на следващия ден коремът ви пак ще е плосък, а това, което в пубертета сте наричали излишни килограми, сега е мечтаното тегло, то при сексът е точно обратното.

В лудите млади (да се разбира 16+) години секс се правеше основно, защото бяхме адски любопитни. Не че и хормоните не ни тресяха жестоко, но въпреки това се впускахме в натискане и голота главно понеже ни беше интересно. А и не на последно място, за да докажем на себе си и целия останал свят, че вече сме “големи”, можем да взимаме решения и да ръководим живота си както пожеалем.

Правенето на секс беше като вид бунт или демонстрация на това, че вече не сме деца. Не че някой се е съмнявал в нас, но в пубертета лесно можеш да започнеш война с цялата вселена без тя изобщо да те е предизвикала с нещо.

Сексът обаче тогава, сравнен със секса сега – 28-30+, е корено различен и то в полза на сегашния.

Преди сякаш беше важно просто да си го направил, за да си спокоен, а понякога и за да се похвалиш. Не познавахме толкова добре телата си, които пък непрестанно се променяха под напора на хормоните, приемахме за нормални нещата, които виждаме по филми или четем по списания, не смеехме да търсим собственото си удоволствие или да настояваме за него от притеснение какво ще си помисли партньора и не на последно място – колкото и да се правехме на отворени, всъщност имахме сериозни комлекси и чувство на срам.

Можеше дори да не си го признаваме пред себе си, но вътрешно го усещахме. Всеки се справяше с тези проблеми по свои си начин – едни се свиваха в черупките си, други търсеха постоянен партньор, за да открият спокойствие с него, а трети решаваха да се впуснат през глава в опознаване дебрите на сексуалните контакти и различните партньори.

В крайна сметка съвършенството идва с практиката и времето, затова ако се замислим, то ще установим, че с преминаването от 20-те в 30-те години сексуалният ни живот е станал много по-насищаш и задоволителен.

Вече сме опознали телата и желанията си достатъчно добре, за да знаем какво очакваме от един полов акт, както и да не се шашкаме, ако нещо не се получи както трябва. Надраснали сме детинското и се наслаждаваме на зрялото.

Преди години една дама ми каза, че след 40 години за жените сексът се превръщал в невероятно изживяване и тогава истински можеш да се насладиш на акта, тялото си и това на партньора.

Е, имам още време до тогава, за да разбера дали е истина или не, но ако сравнявам как са нещата между чаршафите на 20 и на 30 със сигурност мога да кажа, че да – също като виното, с времето сексът само става по-добър.