Рецептите на MamaMia: Вкусове от далечно Мексико

| от Росица Гърджелийска |


Предлагаме ви ястие, леко пикантно, но също така и много лятно.

Тази свежа и забавна рецепта е идеална за гости през горещите летни дни. Поднесете с домашна лимонада или защо пък не текила.

Нужни продукти:

6 обезкостени пилешки бутчета
1/2 ч.л. кимион
1 с.л. пушен червен пипер
3 с.л. соев сос
5 с.л. олио
сол, черен пипер
2 глави лук
2 зелени чушки

За салсата:

1 глава лук
1 домат
1 консервена кутия червен боб
1 малка консервена кутия сладка царевица
1 ч.л. сушена люта чушка, накълцана
няколко листенца пресен кориандър
1 авокадо
1 скилидка чесън, накълцана на дребно
зехтин
сок от 1/2 лайм
сол

още:
настърган кашкавал
арабски питки или тортили
заквасена сметана

тортиля

Начин на приготвяне:

Нарежете месото и леко го запържете в мазнината.
Към него добавете и останалите продукти и гответе около 30 мин., докато пилешкото е напълно сготвено.
Докато пилето се готви, направете салсата.
Нарежете на дребно домата, авокадото и лука и ги сложете в купа заедно с боба, сладката царевица и ги разбъркайте. Домавете лютата чушка, чесъна и кориандъра. Използвайте зехтин, лайм и сол за дресинг и приберете в хладилника.
Сложете 6 тортили заедно във фолио и гипъхнете в топла фурна за около 10-15 мин.
Поднесете на масата всичко в отделни купички – пилето, салсата, кашкавала, заквасената сметана и тортилите на дървена дъска.
Нека всеки сам си направи своето мексисанско фохито (или фохитас) – сложете каквото искате върху питката, загънете и се потопете вмагията наМексико.