Прекалената креативност в поднасянето на храна

| от Хрис Караиванова |


Гурме храната в последно време е хитова, всички знаете. Тя ни гледа гордо и изискано от изключително апетитните снимки в ресторанти, от списания, от телевизионни формати. Гурмето е днешният начин да покажете стил и да засвидетелствате класа.

И тъй като всичко модерно неминуемо се изкривява и пречупва с времето, уж за да не омръзва, същото се случва и с гурме храната. Вече не е достатъчно да изкупите най-скъпата храна, внесена и заредена в хипермаркетите. Хапка с гъши дроб, ананас от остров Себу и трюфели от Мадагаскар? Ок, но не е нищо особено.

За да се открои гурмето и хрната като цяло, вече трябва и специален начин на поднасяне. Порциите трябва да са добре допълнени от всякаква „уау“ украса, поднасянето да е авангардно и шикозно, а за измислянето е най-добре да наемете криейтив агенция.

И все пак, каквато и храна да сервирате, важно е да имате някаква мярка, защото иначе ще изглеждате като нелепите опити за изобретателност от галерията ни. Разгледайте я и се посмейте на гърба на прекалилите ресторантьори.