В кухнята

Клементина, моя сладка мандарина

от Лилия Огнянова
Знаете ли, че клементина (clementine) всъщност е един от хибридните видове на мандарината? По-точно тя представлява кръстоска между мандарина и...read more

Мазнините са добри, не от тях пълнеем

от "Индипендънт"
„Ядеш мазнини, получаваш мазнини“ – това беше мантрата на американската диетология в последните двайсет години. Мазнините бяха припознати като най-първата...read more

Любовта ми към… пасатора

от Ния Лазарова
Обичам да готвя, но не прекалено много. Обичам храната, обичам да я приготвям аз, не ми тежи да правя вечери,...read more

Пристрастява ли захарта?

от Guardian
Тя е бяла, кристална и пристастяваща. Към рафинирана захар се привиква, твърди изследване, публикувано в Британския журнал за спортна медицина....read more

Как ни лъже чинията?

от Bright Side, Goodlife
Случвало ли ви се е да отидете на гости и да ви поднесат огромна порция? Казвате си, че няма начин...read more

Моля, не снимайте храната!

от Independent
„Ние неснимано не ядем“ – може да се шегувате с приятели на тази тема, докато нагласяте филтъра, с който най-добре...read more