Подарете мечтана книга за Коледа на непознато дете

| от MamaMia |


Всяко пето дете у нас няма книжки, подходящи за неговата възраст.

Ако желаете да промените това с „вълшебна пръчка“ и да станете магьосник, вече можете да го направите, благодарение на силата на интернет.

Интересната кампания „Едно дете чака магия. Стани магьосник – подари му книга!“ събира желанията на децата на платформата www.napravimagia.org. След което всеки един, който има желание, може да закупи мечтаната книга и да я изпрати на детето до 16 декември, като следва получените инструкции.

Васко*, на 7 години, си мечтае за „Златна книга на приказките“. Миши, на 6 – за приказки за принцове и принцеси, а Памела, на 14 – за „Хари Потър и даровете на смъртта“. Всеки може да направи магия за някое от децата и през платформата www.napravimagia.org да подари нов свят, пътешествие или приключение.

Кампанията ще продължи до 16 декември. Тя се провежда в рамките на Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи в партньорство с Национална мрежа за децата и с подкрепата на Experian.

Желанията на децата са събрани с помощта на членовете на Национална мрежа за децата, които всеки ден работят в подкрепа на деца и техните семейства. С тяхна помощ всяка магия ще достигне точно до детето, което я очаква навреме за Коледа.

*Децата в списъка са със собствените си имена или с псевдоними, които са им избрали хората, събрали желанията им, за да запазят личното им пространство.

Napravi_magia_poster


Повече информация Виж всички