Междугалактическа разходка в Музейко

| от MamaMia |


На 16 юни Музейко се отправя на междугалактическа разходка с поредното събитие за възрастни – SCIENCE PARTY: КОСМОС.

Програмата за вечерта включва астрономически наблюдения, звездно пътуване с прожекции в Планетариум, динамичен куиз, интерактивни лекции за загадките, които се крият отвъд планетата Земята. Дегустации с нестандартен привкус и космическа музика ще превърнат Детския научен център в парти място за големи.

На 16 юни, в петъчната вечер, събитието “18+“ в Музейко ще продължи в пространствено-времевото измерение от 19:30 ч. до 00:30 ч.

БЛИЗО ДО ЗВЕЗДИТЕ

Звездно небе, открит покрив в топла юнска нощ, най-добрите астрономи на България… Космически наблюдения ще изстрелят посетителите в звездния безкрай! Лектори от катедра Астрономия на Физическия факултет на Софийския университет ще разкрият най-интересните междувселенски загадки и през окулярите на телескопите ще хвърлим поглед към Юпитер, Сатурн и други по-далечни обекти.

ДАЛЕЧ ЛИ Е МАРС?

Астрономическите интерактивни лекции по време на SCIENCE PARTY: КОСМОС ще разкажат за българската следа в галактиката Андромеда и за препятствията, които човечеството трябва да преодолее, за да достигне Марс. Жадните за приключения ще пропътуват милиони километри с шест спиращи дъха прожекции в Планетариума на Музейко, където ще си направят незабравима звездна разходка.

КОСМИЧЕСКИ ЗАГАДКИ

Какво е да си космически кадет ще споделят самите кадети от „Космически предизвикателства“, които ще представят интерактивни прототипи на своите проекти и ще помогнат на гостите да влязат в ролята на истински инженери.

РЕСТОРАНТ В КОСМОСА

Апетитът не се губи дори в безтегловност, затова доц. д-р Илияна Начева от Института по криобиология и хранителни технологии ще разкаже как се хранят космонавтите, а по-любопитните ще може да опитат български космически храни!

АСТРОНОМИЯ ЗА НАПРЕДНАЛИ

SCIENCE PARTY: КОСМОС е перфектно място за желаещите да демонстрират знания за вселената. Екипът учени на Музейко е подготвил звезден куиз и за победителите с най-бързи и точни отговори ще има космически награди!

Продажбата на билетите за SCIENCE PARTY: КОСМОС е на касите в Музейко и онлайн на www.muzeiko.bg. Билетите в предварителна продажба са с цена 20 лв., а на място, в деня на събитието – 25 лв.

Билети за Планетариумa ще се продават допълнително на цена от 2 лв. до запълване на местата. Часовете на прожекциите в Планетариума са от: 20:15, 20:45, 21:15, 21:45, 22:15, 22:45 ч.